4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dr. Vukušić: Agrameri će nastaviti prije nekoliko godina zaustavljeni program rehabilitacijskog ronjenja

Dr. Vukušić: Agrameri će nastaviti prije nekoliko godina zaustavljeni program rehabilitacijskog ronjenja

Kandidat Agramera za gradonačelnika Zagreba i ugledni psihijatar dr. Herman Vukušić oglasio se danas na svom fb-u:

“AGRAMERSKI ŠTIKLEC: CENTAR ZA REHABILITACIJU DJECE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Protekle godine je za šport u Gradu Zagrebu utrošeno oko 135 milijuna kuna, od čega je u školski, rekreativni te šport sveučilištaraca i invalida uloženo svega 10 milijuna kuna, ili 7.37 posto.

Šport i rekreacija, a posebno društveno ranjivih skupina, zauzimaju važno mjesto u izbornom programu Agramera.

Stoga će se u okviru Centra za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju (čiju izgradnju Agrameri traže) vršiti specijalizirani programi psihosocijalne i psihofizičke rehabilitacije ove djece, kao što je program terapijskog ronjenja.

Začeci ovog programa sežu još od 2004. godine, a u njemu je od tada sudjelovalo više stotina djece sa Downovim sindromom, lakšom i težom mentalnom retardacijom, dislalijom, diskalkulijom, mikrocefalijom, atrofijom mozga, tetraparezom, hemiparezom i sl.
Premda je program pokazao statistički dokazan značajan napredak na polju razvoja psihomotornih sposobnosti, kognitivnih funkcija, socijalizacije, te međuljudskih i obiteljskih odnosa, prije nekoliko godina ukinut je zbog nemogućnosti financiranja.

Agrameri će nakon izbora svakako nastaviti ovaj program, a ovim putem se zahvaljujemo ronilačkom klubu “Vrtoglavica” na ustupljenim informacijama i fotografijama”, napisao je Vukušić.

Dr. Vukušić: Prvi vlasnik kultne diskoteke “The Best” prijavljuje se u Zagrebu samo da bi glasao za Agramere

Najnovije

Još iz rubrike