16.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nakon propasti pregovora s SDP-om Mrak Taritaš objavila da ide u utrku...

Nakon propasti pregovora s SDP-om Mrak Taritaš objavila da ide u utrku za gradonačelnicu Zagreba

– Danas u podne objavljujem da ću se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba. Građani znaju tko sam. Procjenjujem da je moj životni i radni put pokazao da mogu biti dobra gradonačelnica. Upravljala sam velikim sustavom, bavila sam se obnovom nakon poplave u Gunji, arhitekt sam i urbanist – kaže predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš i napominje da u Zagrebu ne trebaju sva svjetla biti uperena na krpanje grada nakon potresa, nego na njegovu transformaciju koju je ona spremna osigurati.

Ponovna kandidatura Anke Mrak Taritaš za gradonačelnicu Zagreba (na prošlim je izborima u drugom krugu tijesno izgubila od Milana Bandića) uslijedila je nakon što su propali pregovori sa SDP-om.

– Ništa se posebno nije dogodilo, bili su to korektni razgovori – kazala je Mrak Taritaš o neuspjelim pregovorima.

Navodi da su njoj važne bile tri stvari. Prva da Glas aktivno sudjeluje u koncipiranju kampanje, u izradi programa i dogovoru što će se i kako raditi nakon izbora.

– Kako to nikako nije došlo na stol, odlučila sam se kandidirati za gradonačelnicu i ići sama u kampanju – kaže Mrak Taritaš.

Pitalo se je i za informacije po kojima su pregovori propali jer je pred SDP stavila zahtjeve na koje oni nisu pristali. Navodno je tražila da bude kandidatkinja za dogradonačelnicu, te nekoliko ulaznih mjesta na listama.

– Ni u jednom času nismo na bilo koji način došli do problema oko funkcija. Od početka sam se zalagala da idemo u priču šireg okupljanja, šireg tima. Bitno je da dan poslije možemo funkcionirati. Nakon izbora neće biti vremena za eksperimente i poluproizvode – kaže Mrak Taritaš, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike