9.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Izbornik Horvat nakon preokreta i pobjede: Obrana je donijela pobjedu, ne možemo...

Izbornik Horvat nakon preokreta i pobjede: Obrana je donijela pobjedu, ne možemo bez drame

Uvelikoj drami i infarktnoj završnici, Hrvatska je preokrenula i minus šest u drugom dijelu te je održala nade u plasman na OI živima. Ovaj put prvo poluvrijeme nije bilo dobro, a drugo je funkcioniralo. Hrvoje Horvat je ovako komentirao pobjedu:

“Što reći, presretni smo jer smo preokrenuli nemoguće, ne možemo bez drame. Pokazali smo da smo dobri u trilerima, jučer smo izgubili što smo kontrolirali, danas pobijedili što nismo. Prvo poluvrijeme nervozno, bacali lopte njima u ruke i promašivali zicere. U drugom dijelu smo se povukli u pliću 6-0 i tranzicijom davali lake golove i preokrenuli.”

U prvom poluvremenu napad nije funkcionirao, izbornik kaže da je svemu kumovala nervoza.

“Promašili smo dost izrađenih šuteva, falio je šut izvana. Pokušali smo s bržom postavom, duže smo čekali s Mamićem. Na kraju smo opet posegnuli za Pavlovićem koji je brži 1 na 1, pokušali izolacijom iznuditi isključenje. Na kraju je Cindrić došao do izražaja, ali je obrana ta koja je donijela pobjedu.”

Obrana nije bila na razini kao protiv Francuza, ali se u drugom poluvremenu pribrala te je donijela preokret.

“U drugom dijelu je obrana bila fantastična, nešto se pita i Portugalce s tom 7 na 6 igrom koju je teško braniti. Čestitao bih dečkima na karakteru, samo se karakterna ekipa može iščupati iz ovakve situacije. Emocije još lete, treba se smiriti, ja se ispričavam gledateljima, ali su vjerojatno navikli.”

Slijedi Tunis.

“Očekujem mirniju utakmicu, prilika se otvorila i treba je prihvatiti. Dobro smo ih analizirali, izuzetno jaka ekipa s mnogo duela 1 na 1, treba postaviti gustu obranu, obranom se dobijaju utakmice”, kazao je Horvat, pa progovorio o susretu Portugala i Francuske gdje očekuje fer pristup:

“Apsolutno vjerujem u poštenje, Francuzi su reprezentacija od renomea koja će odigrati na maksimumu”, završio je, piše RTL.

Hrvatska je u infarktnoj završnici slavila protiv Portugala nakon što je nadoknadila -6!

Najnovije

Još iz rubrike