8.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Djevojke obrlatile umirovljenika na Trešnjevačkom placu: "Zašprehavale" ga, omamile pilulama pa ga...

Djevojke obrlatile umirovljenika na Trešnjevačkom placu: “Zašprehavale” ga, omamile pilulama pa ga opelješile

Kad je 80-godišnji zagrebački umirovljenik 11. ožujka oko 13.30 sati sjeo na terasu kafića na zagrebačkom Trešnjevačkom trgu, nije ni slutio da će mu nepoznato žensko društvo, koje mu se tada pridružilo, prisjesti.

Naime, prema unaprijed osmišljenom planu, dvije kradljivice stare 28 i 40 godina prišle su umirovljeniku dok je sjedio za stolom i konzumirao alkoholno piće. Ubrzo su s njim započele razgovor i dok ga je mlađa “zašprehavala” svojim životnim uspjesima i neuspjesima, starija mu je u trenutku nepažnje u njegovo piće ubacila više tableta za spavanje.

Tablete su brzo počele djelovati pa je umirovljenik brzo nakon toga počeo gubiti prisebnost, ali i ravnotežu. Žene su ga digle sa stolice ruku pod ruku, te s njime odšetale prema tramvajskoj stanici gdje su ga u obližnjem parkiću, na klupi, posjele. U tom trenutku nemoći, kradljivice su s njega počele skidati vrijedne predmete. Starija mu je s ruke skinula dva zlatna prstena tzv. pečatnjaka dok mu je mlađa zavlačila ruke u džepove hlača i iz njih izvadila kovertu s novcem i njegov novčanik.

Dok su opsjedale umirovljenika koji se nije uspijevao braniti jer ničega više nije bio svjestan, to su uočili policajci koji su se zatekli u blizini te su ih, zahvaljujući brzoj reakciji, uhitili i odveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Umirovljenika su olakšale za 14.400 kuna, a po dovršetku obrade besramne kradljivice su uz kaznenu prijavu za krađu nadležnom državnom odvjetništvu, predane pritvorskom nadzorniku, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike