16.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U utrci za gradonačelnika doktor za kulen, doktor za ljude i partijaner:...

U utrci za gradonačelnika doktor za kulen, doktor za ljude i partijaner: Volim deep house, pušio sam travu…

Sreća je što su lokalni izbori u svibnju, pa snimanje Dnevnik.hr odrađuje u ožujku kad u gradu nema dosadnih komaraca koji Osječanima ljeti nemilosrdno piju krv.

Nakon Ivana Vrkića na čelu Osijeka koji zbog bolesti već duže vrijeme izbiva iz javnosti i ne ide u novu utrku, novog gradonačelnika dobit će ovaj grad koji ima brojne probleme.

SDP na ove izbore ide s Goranom Kušecom. On je sveučilišni profesor, osnivač navijačke skupine Kohorta, bivši glazbenik i radijski voditelj i doktor za – kulen. Toliko voli Osijek da nije mogao izdvojiti ništa što u gradu ne voli. Na pitanje o jednoj pjesmi rekao je da nam to ne smije reći, a muči ga ni manje ni više gdje je jedna strana svijeta.

U šetnji promenadom, s kandidatom Vladimirom Šišljagićem ekipa Dnevnik.hr otišla je do spomenika Picassu, jedinom takvom u Hrvatskoj, a vjerojatno i puno šire. Taj se kirurg traumatolog već dugo vrzma po politici – bio je saborski zastupnik, župan u dva mandata, a sada želi u gradonačelničku fotelju. Teško s usana miče riječi o ratu, ali priznaje da je došlo vrijeme da se o tome prestane govoriti. Najpoznatiji je iz vremena bliske suradnje s Branimirom Glavašem, ali sad na sam spomen Glavaša mijenja izraz lica i ton glasa.

Domovinski pokret u bitku za Osijek šalje Berislava Mlinarevića, poznatog hotelijera i ugostitelja koji je, priznaje, politiku počeo pratiti tek prije godinu-dvije. U razgovoru otkriva da ”sve što dotakne pretvori u zlato”, a najviše je iznenadio odgovor na pitanje što sluša jer nabrajanje gotovo da nije imalo kraja. Nadahnuo ga je i Miroslav Škoro, ali njegove pjesme nisu mu među omiljenima. Otkrio je i kako liječi frustracije, ali i da je imao jedan ”izlet” s drogom, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike