21.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sastaje se Senat Sveučilišta u Zagrebu, hoće li na dnevni red i...

Sastaje se Senat Sveučilišta u Zagrebu, hoće li na dnevni red i opoziv Borasa?

Danas se održava sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Senat čine predstavnici svih sastavnica Sveučilišta i mogu smijeniti rektora, podržati ili ne podržati njegove prijedloge. Tek nakon poticaja Sveučilišnog savjeta Senat će se danas, nakon gotovo godinu dana, sastati uživo.

Na današnjoj sjednici Senata raspravljat će se o brojnim skandalima opterećenom stanju na Sveučilištu nakon što je tako prošloga mjeseca zatražio Sveučilišni savjet na čelu s Lukom Burilovićem.

Neven Jovanović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedan od članova Senata Sveučilišta u Zagrebu objasnio je za N1 što očekuje od današnje sjednice Senata.

“Očekujemo ono na što smo mi s Filozofskog fakulteta upozoravali četiri godine. Očekujemo da Senat i sveučilični Savjet nastupe kao ravnopravna tijela upravljanja Sveučilišta u Zagrebu”, kazao je u četvrtak u Newsroomu.

Osim rasprave o stanju na Sveučilištu, u akademskim se kuloarima, piše Telegram, može čuti da postoji snažna inicijativa kojom se na sutrašnji Senat želi uvrstiti i točka dnevnog reda o opozivu rektora Damira Borasa.

“Teško je biti prorok, ne bih ulazio u te procjene”, rekao je za N1 o nagađanjima o uvršetnju te točke na dnevni red, bivši rektor Aleksa Bjeliš.

“Dobro je da je Senat napokon dobio priliku da se napokon nađe, to je važan moment jer se Senat mora suočiti sa situacijom na Sveučilištu”, kaže Bjeliš, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike