16.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pavičić Vukičević: Grad Zagreb je u dugovima, ali smo likvidni

Pavičić Vukičević: Grad Zagreb je u dugovima, ali smo likvidni

Zahuktala se kampanja za lokalne izbore. Još se čeka odluka Bandićeve stranke o njezinom kandidatu ili kandidatkinji za Zagreb. U stranci otežu s tom odlukom i sve je prebačeno za idući tjedan. Gošća Newsrooma na N1 bila je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba i v.d. predsjednica Stranke Bandić Milan 365, Jelena Pavičić Vukičević.

Na konstataciju kako je mnogi vide kao idealnu kandidatkinju, rekla je: “Ovaj tjedan odradili smo kako sam i najavila… Cijeli radni vijek radila sam s ljudima na terenu, u ovom trenutku nisam osjetila ništa drugo nego da se obratim članovima stranke i pitam ih koga oni vide kao kandidata. Na članovima je da kažu tko je kandidat.”

Kaže da stranka rada i solidarnosti ima dobru startnu poziciju. Hoće li prihvatiti kandidaturu ako ju članovi predlože, odgovara da ne želi prejudicirati.

Ističe da oni jesu zagrebačka stranka i vjeruje da će na lokalnim izborima izaći kao najjača stranka.

“Mi niti možemo imitirati stil Milana Bandića, niti biti on. Tko od nas bude kandidat, donijet će nešto svoje, a možda i drugačije posložiti prioritete”, rekla je pa pojasnila kako tu misli na programske odrednice.

“Istaknula bih da sam u tim tzv. programima drugih kandidata vidjela jako puno prepisivanje. S projektom Jarunskog mosta započeli smo još 2007. godine. Znate da otkup čestica ide jako teško, puno je tu radnji. Sad smo došli u fazu da možemo krenuti s projektom”, rekla je i dodala kako su mnogi projekti započeti za vrijeme Milana Bandića, a tek sada mogu krenuti s realizacijom, stoga joj je smješno to što pojedini kandidati najavljuju, primjerice, gradnju vrtića u svojim programima.

Na pitanje je li Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, vjerodostojan političar, s obzirom na to da je u Skupštini dizao ruku za Bandića, rekla je kako je njihova suradnja bila je projektna i poštuje ga kao političara.

Situacija s gradskom blagajnom

“Proračun Grada za 2021. je negdje na razini 8,6 milijardi kuna. Što se tiče ovih dvije milijardi (duga, op.a.), koje se ističu kao veliki problem, naglasila bih da smo likvidni. Mi imamo zaduženje, možemo se zadužiti samo uz suglasnost Ministarstva financija i to 20 posto od budžeta i mi smo u tom limitu. Zaduženje je do 2035. i mi naše anuitete uredno plaćamo. Likvidni smo i obveze izvršavamo na vrijeme. No naša djeca ne mogu čekati ’35. da bi se izgradila još jedna škola”, rekla je pa pojasnila da su škole potrebne već danas.

O Milanu Bandiću

Pavičić Vukičević istaknula je kako nitko nije svetac – niti je Bandić sam za sebe to ikad rekao, niti o sebi mislio.

“Bio je moj jedini poslodavac, a imam punih 20 godina radnog staža, a 24 godine sam u politici. Da nije bio dobar poslodavac, mijenjala bih ga. Bio je zahtjevan i na tom putu mnogi su otpadali, a mnogi se i priključivali”, rekla je pa ponovila kako od njega ne pokušava napraviti sveca, ali ne može dopustiti ni da se o njima govori da su lopovi, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike