14 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Napravite jedinstven parfem po vašem ukusu u kućnoj radinosti

Napravite jedinstven parfem po vašem ukusu u kućnoj radinosti

Izrada vlastitog parfema znači da imate veću kontrolu nad sastojcima, što je idealno ako želite nešto prirodnije, ali i potpuno osobno, po vašem ukusu.

Ovaj recept pokazuje kako napraviti 30 grama čvrstog parfema.

Sastojci:

Dvostruki lonac za kuhanje na pari

Jušna žlica baznog ulja, poput ulja jojobe, slatkog badema ili grožđa

2 čajne žličice pčelinjeg voska

Drvena žlica ili štapić za miješanje

Kapsula mekog gela vitamina E – nije obavezan, ali produljuje rok trajanja parfema na više od 6 mjeseci (koliko je inače maksimum za potrošnju prirodnog parfema)

Vaša mješavina eteričnih ulja

Mali spremnik za gotov čvrsti parfem

Postupak:

1. Pripremite svoj dvostruki lonac za kuhanje na pari, kao i sav potreban alat uključujući spremnik u kojem želite držati čvrsti parfem, jer ovaj postupak se brzo odvija.

2. Zagrijte vodu malo ispod vrenja. Voda zapravo ne bi trebala kipjeti tijekom cijelog ovog postupka, samo ju treba dovoljno zagrijati da rastopite vosak piše Mind Body Green.

3. Ako je spremnik u koji ćete stavljati gotov čvrsti parfem veličine 30 grama, ulijte 1 žlicu baznog ulja u gornji lonac koji se grije na pari.

4. U ulje dodajte 2 čajne žličice voska i povremeno miješajte drvenom žlicom ili štapićem dok se vosak potpuno ne otopi. Za tvrđu teksturu čvrstog parfema, nakon što se ohladi dodajte jednake dijelove ulja i voska. U tom biste slučaju koristili jušnu žlicu ulja i jušnu žlicu voska.

5. Nakon što ste otopili vosak, dodajte vitamin E tako što ćete iglom probušiti kapsulu i iscijediti gel u mješavinu, a zatim ju maknite s vatre.

6. U mješavinu dodajte svoja eterična ulja, od 15 do 17 kapi i sve dobro promiješajte prije nego što se parfem skruti.

7. Pažljivo ulijte svoj parfem u spremnik. Što je spremnik manji, parfem će se brže ohladiti i skrutiti. Pokušajte ne pomicati parfem kako bi se stvorio lijepi glatki sloj. Ostavite najmanje 24 sata da se završi proces stvrdnjavanja, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike