8.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Akademski kipar i jedan od utemeljitelja HDZ-a uputio pismo Plenkoviću: Prestanimo upokoravati...

Akademski kipar i jedan od utemeljitelja HDZ-a uputio pismo Plenkoviću: Prestanimo upokoravati hdzeovce i “pročišćavati” HDZ (od koga i od čega)

Istaknuti član HDZ-a, jedan od utemeljitelja stranke akademski kipar Ivan Kujundžić poslao je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-e Andreju Plenkoviću razočaran masovnim odlascima članova iz stranke.

Njegov status objavljujemo u cijelosti:

U povodu zabrinjavajućih napuštanja istaknutih članova iz naše stranke, upućujem vam otvoreno pismo a svima nama poziv na jedinstvo i zajedništvo.

Ovo je moj posljednji, uoči izbora, apel na mudrost, zdravu političku pamet i razboritost a protiv bilo kakvog upokoravanja!

Poštovana politička tijela HDZ-a, Nacionalno vijeće, poštovano Predsjedništvo, poštovani predsjedniče HDZ-a, gospodine Andreju Plenkoviću, kao jedan od utemeljitelja HDZ-a, apeliram na sve vas i upućujem vapaj za hitnim pozivom našem članstvu i lokalnim dužnosnicima na jedinstvo uoči lokalnih izbora.

HDZ je najjača hrvatska politička stranka i kao takva ima najveću odgovornost za stanje u državi i sudbinu svih hrvatskih građana. Upućujem vam poziv da posljednjim snagama demonstrirate temeljnu našu riječ zajedništvo, kao i njeno značenje za uspjehom na ovim, za nas presudnim izborima, za županije gradove i općine.

Prestanimo upokoravati hdzeovce i “pročišćavati” HDZ (od koga i od čega), posebice pritom mislim na upokoravanje onih koji su zadržali izvorni duh HDZ-a kao i vlastitost svog političkog subjektiviteta, time bogatstvo i prepoznatljivost u narodu i svojom biračkom populacijom.

HDZ je umoran od đavoljih odvjetnika i njihovih savjetnika, uskog kruga egida i gremija koji su duboko prožeti s političkom korupcijom, čime se jednako uništava Hrvatska i HDZ.

Pod hitno moramo zaustaviti taj proces rastakanja i atomizacije HDZ-a na one bitne i one irelevantne. No doista se samo možemo dijeliti na one koji su za domovinsku i pravednu, pravnu uređenu Hrvatsku i na one koji su za imovinsku Hrvatsku koja bi bila oblikovana po instinktu njihovih osobnih interesa i bezakonju, daleko od ikakve brige za narod i njegovu sudbinu.

Kroz našu tridesetogodišnju stranačku povijest, sve sastavnice naše stranke z desna do centra bile su jednako važni čimbenici i faktori u našim pobjedama, što je najbolje razumio naš utemeljitelj dr. Franjo Tuđman.

Vratimo se tom izvornom Tuđmanovom hadezeovskom duhu, duhu okupljanja, jedinstva i zajedništva. Više nemamo vremena, izbori su tu pred nama. Stoga podržimo predložene kandidate za župane, gradonačelnike i načelnike općina a na liste za skupštine i vijeća postavimo najhrabrije i najstručnije kandidatkinje i kandidate, lavice i lavove, koji se neće povijati ni upokoriti nikomu i ničemu osim hrvatskom narodu, Ustavu i Bogu.

Predsjednica OO HDZ-a Erdut dala ostavku na sve stranačke funkcije

Raspad HDZ-a u Slavoniji: Osim dožupana otišao i dekan Veleučilišta u Virovitici

Nastavlja se raspad HDZ-a u Slavoniji: Dožupan poslao pismo Đakiću

Stručnjak Aladrović o raspadu HDZ-a: Sigurno možemo bez svakog od članova (dakle i bez Plenkovića)

VIDEO Anušić je shvatio da se HDZ raspada u Slavoniji i poručio ministru Banožiću da preuzme odgovornost

Najnovije

Još iz rubrike