16.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Predsjednica OO HDZ-a Erdut dala ostavku na sve stranačke funkcije

Predsjednica OO HDZ-a Erdut dala ostavku na sve stranačke funkcije

Nakon skoro devet godina na funkciji predsjednice OO HDZ-a u općini Erdut i donedavno pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica dala je ostavku na sve funkcije u stranci.

Vladavina zakona kako se često priča ili piše u medijskom prostoru nije previše bitna za pripadnike HDZ-a. Ova sada već bivša predsjednica i pomoćnica ministra po informacijama Hrvatskog glasnika je upravo suprotno učinila.

Tražila je i stavila na dnevni red preispitivanje prebivališta trenutnog dužnosnika tj. zamjenika načelnika u općini Erdut iz redova hrvatskog naroda i time uzburkala ionako turbulentno predizborno ozračje, piše Hrvatski glasnik.

Njeno postupanja i inzistiranje na provođenju Zakonu o prebivalištu, a time i Statutu stranke koji po prebivalištu određuje kojem temeljnom ogranku stranke pripada taj član je sukladno zakonima.

Međutim, opće je poznato da iz redova HDZ ali i drugih stranaka postoje lokalni dužnosnici čije prebivalište nije u toj općini već u obližnjem većem gradu i to se svima tolerira. Svi ti dužnosnici imaju samo formalno prebivalište u toj općini, piše Hrvatski glasnik.

Najnovije

Još iz rubrike