9.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno MVEP prosvjedovao zbog brojnih slučajeva prijetnji, zastrašivanja i uvreda upućenih predstavnicima Hrvata...

MVEP prosvjedovao zbog brojnih slučajeva prijetnji, zastrašivanja i uvreda upućenih predstavnicima Hrvata u Srbiji

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova dostavilo je, u četvrtak, 11. ožujka 2021. godine, prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije u kojoj je izrazilo zabrinutost o brojnim slučajevima prijetnji, zastrašivanja i uvreda predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Nastavno na javnu raspravu koja je uslijedila nakon pokretanja procedure uvođenja bunjevačkog govora kao službenog jezika na području Grada Subotice, predstavnici institucija hrvatske nacionalne manjine u Subotice izloženi su teškim uvredama, prijetnjama i zastrašivanjima na društvenim mrežama, što su prijavili nadležnoj policijskoj upravi u Subotici te očekuju od nadležnih tijela Republike Srbije da im pruže odgovarajuću zaštitu, a počinitelje procesuiraju.

Slijedom navedenog, MVEP je zatražilo informaciju od srbijanskog ministarstva o postupanju nadležnih tijela Republike Srbije, te poduzetim mjerama na zaštiti sigurnosti predstavnika hrvatske zajednice u Vojvodini, piše MVEP.

Najnovije

Još iz rubrike