WhatsApp više neće raditi na ovim verzijama iOS-a

Ako na vašem iPhone uređaju imate instaliran iOS 9 ili niže, popularna aplikacija za čavrljanje vam više neće raditi.

WhatsApp već dulje pruža podršku starim verzijama popularnih operativnih sustava, no čini se da je napokon došlo do promjene. Kompanija je službeno objavila prekid podrške za iOS 9, što znači da dio starijih iPhonea aplikaciju neće moći pokrenuti.

Premda stranica sa čestim pitanjima još nije ažurirana, beta verzije WhatsAppa više ne podržavaju iOS 9 ili ranije, pojašnjava Makeuseof, prenosi tportal.

Dobra vijest je što velik broj iPhone uređaja koji rade na iOS-u 9 podržava i novije verzije sustava. Dva uređaja, konkretno, koje će zadesiti WhatsAppova čistka su iPhone 4 i iPhone 4S. Nažalost, niti jedan od tih telefona ne može se nadograditi na iOS 10.

Ako imate noviji uređaj, to ne znači da ste ‘sigurni’. Morat ćete imati instairan iOS 10 ili kasnije. Da biste provjerili verziju iOS-a, otvorite Settings>General>About. Tamo ćete vidjeti svoju verziju operativnog sustava pod stavkom Software Version.

Ništa lakše. Otvorite Settings>General> Software Update i dozvolite uređaju da potraži i instalira potencijalne nadogradnje, prenosi N1.

TAGGED:
Share This Article