12.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Penava o propitivanju imovine obitelji: Što će HDZ drugo, nego dizati paniku

Penava o propitivanju imovine obitelji: Što će HDZ drugo, nego dizati paniku

Aktualni vukovarski gradonačelnik i kandidat za novi mandat kao i bivši HDZ-ovac, Ivan Penava, gostovao je u programu N1 i komentirao poteze uoči početka kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Smatra da mu se njegovi bivši stranački kolege svim silama trude sabotirati kampanju. Spomenuo je i medijske napise o imovini njegova oca. “Naravno da su u medijima podaci koji ne bi smjeli biti javno dostupni, normalno da su aktivirane službe. To je, nažalost, dio političkog folklora. Najgore od svega je što nisam u pitanju ja, nego nekretnine moje obitelji”, rekao je Penava.

Reporterka N1 Iva Puljić Šego upitala je li to sve laž i je li on “čist” od optužbi?

“Tko je taj koji odlučuje tko je čist i što je čisto u ovoj državi? Ako pitate mene i veliku većinu građana, to je sud. Jednako tako, onaj tko bi trebao štititi interese Republike Hrvatske je Državno odvjetništvo. Ako su država i institucije o tome šutjele 20 i nešto godina, kako to da je sad to postalo sporno?”, upitao je Penava.

Spomenuo je i to da ga je prije nekoliko godina i HDZ i njegov predsjednik Andrej Plenković hvalili kako je uz njega Vukovar procvjetao i napredovao, kako je uređena socijala i školstvo. “nema rupa koje mogu pronaći i sad žele probati naći nešto drugo”, rekao je Penava.

“Znaju da sam ja prvi gradonačelnik u povijesti Vukovara koji je pobijedio u prvom krugu. Što će drugo, nego dizati paniku? Ja sam čovjek koji u životu nije bio na sudu niti imam pokrenutu kaznenu prijavu”, rekao je Penava, dodavši da sedam godina vodi Grad Vukovar te da ako u tom vremenu nije imao mrlja, njegovi sugrađani mogu biti sigurni da ih neće niti biti. “Za druge protukandidate to se ne može tvrditi”, rekao je Penava.

Od izbora očekuje ponovnu pobjedu u prvom krugu, a kaže i da mu ankete daju premoćnu prednost nad ostalim protukandidatima, piše N1.

VIDEO Penava: Centrala HDZ-a i sigurnosne službe stoje iza mog medijskog linča

Vrlo dobra anketa za Penavu, daleko je ispred HDZ-ovog kandidata: Idemo po pobjedu u prvom krugu!

Najnovije

Još iz rubrike