9.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Izgarate na poslu? Pet načina za biti sretniji na radnom mjestu

Izgarate na poslu? Pet načina za biti sretniji na radnom mjestu

Na skali od 1 do 10, koliko se osjećate sretno dok radite? Koliko ugodnih emocija osjećate svaki dan (emocije poput uzbuđenja, smirenosti, zabave i radosti)? Nije realno svaki dan osjećati ove emocije, ali cilj je da se osjećate više ugodno nego neugodno.

Dakle, evo možete učiniti protiv sagorijevanja na poslu, posebno tijekom ovih teških vremena:

1. Napravite nešto što pomaže drugima

U svakoj organizaciji postoje izazovi i frustracije s kojima se ljudi suočavaju. Možete potražiti ideje koje će pomoći vašem šefu, kolegama, drugom timu ili kupcima. Kada stvorite novi postupak, proizvod ili sustav koji je koristan, osjetit ćete ponos i zahvalnost i tako ćete unaprijediti svoje odnose.

2. Koristite svoje tri glavne prednosti na poslu svakodnevno

Znate li svoje tri glavne prednosti? Važno je pažljivo proučiti sebe i radne navike kako biste mogli prepoznati one stvari koje vas razlikuju. To su vaše snage.

Jednom kada ih saznate, razgovarajte sa šefom, kolegama i prijateljima kako ih možete koristiti. To bi moglo značiti preuzimanje nove odgovornosti. Korištenje svojih prednosti na poslu učinit će vas sretnijim, angažiranijim i produktivnijim.

3. Izađite u prirodu

Brojne su prednosti provođenja vremena u prirodi. Priroda doprinosi psihološkoj i emocionalnoj dobrobiti. Jedno je istraživanje dokazalo da šetnje u prirodi i druge aktivnosti na otvorenom grade pažnju i fokus.

Priroda pomaže u emocionalnoj regulaciji, poboljšava pamćenje, smanjuje stres i može vas učiniti kreativnijima.

4. Stvorite osobnu viziju svoje karijere

Vizioniranje može biti izuzetno moćno kada se povežete sa svojom budućnošću i vizualizirate izazove i uspjehe koje ćete imati na tom putu. Kad stvorite osobnu viziju karijere koja vam je značajna, bit ćete povezani s tim putem i motivirani da nastavite svakodnevno poduzimati akcije.

5. Povežite se s prijateljima i kolegama kako biste se nasmijali, ali i napredovali

Gallupovo istraživanje više je puta pokazalo konkretnu vezu između najboljeg prijatelja na poslu i količine truda koji zaposlenici ulažu u svoj posao. Prijateljstva na poslu zaista su bitna. Odredite vrijeme za čavrljanje s ljudima s kojima ste bliski u svojoj radnoj organizaciji. Podijelite što se događa u vašem osobnom životu i pažljivo poslušajte što se događa u njihovom. Međusobno si možete pomagati u u postizanju profesionalnih i osobnih ciljeva, piše mindbodygreen, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike