4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Šef cijele operacije koji je čuvao stražu i radio vezom nadzirao...

VIDEO Šef cijele operacije koji je čuvao stražu i radio vezom nadzirao iskrcaj kokaina je propali poduzetnik otprije poznat policiji

Vrijednost kokaina koji je na dubrovačkom području zaplijenjen zadnjih nekoliko mjeseci veća je od 32 milijuna kuna, piše RTL.

Opširna istraga dubrovačke policije jučer je u Opuzenu dovela do uhićenja trojice muškaraca i zapljene 73 kilograma kokaina. Po svemu sudeći riječ je o istoj narko mreži koju je policija načela u siječnju kada su zbog uvoza 146 kilograma kokaina u Hrvatsku uhićene četiri osobe.

Jučer zaplijenjeni kokain nalazio se u 60 paketa skrivenih u kontejneru punom banana, koji je, kaže policija slučajno završio u lučkom skladištu tvrtke čija je suvlasnica bivša gradonačelnica Metkovića te jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur.

Do droge skrivene iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera, dvojac je došao uz pomoć bušilica dok im je treći pomagač čuvao stražu. U poslu ih je prekinula policija koja je očito imala dojavu gdje se nalazi kokain pa je čekala da dođu po njega. Vrijednost kokaina koji je na dubrovačkom području zaplijenjen zadnjih nekoliko mjeseci veća je od 32 milijuna kuna a u njegovom uvozu pomogao je jedan carinik u Luci Ploče koji je propuštao kontejnere s kokainom.

Prema pravosudnim izvorima na koje se poziva Jutarnji list šef cijele operacije koji je čuvao stražu i radio vezom nadzirao iskrcaj kokaina je propali poduzetnik Oliver Čokara otprije poznat policiji, kako se kaže, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike