8.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Tužila bivšeg muža koji ju je uzdržavao nakon rastave. Tražila više, no...

Tužila bivšeg muža koji ju je uzdržavao nakon rastave. Tražila više, no izgubila je sve

Žena s područja Đurđevca nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici ostala je bez 1500 kuna koliko joj je nakon rastave braka morao plaćati njezin suprug. Pune dvije godine njezin bivši suprug mjesečno joj je plaćao 1500 kuna, no kako joj to nije bilo dovoljno, prošle godine sudskim putem tražila je da se taj iznos poveća na 2000 kuna. Ne samo da nije uspjela, nego je i ostala bez cijelog iznosa koji je dotad dobivala, piše Podravski list.

Naglasila je kako njezin bivši suprug kao umirovljeni policajac prima mirovinu veću od 6500 kuna, a ona, kao umirovljenica, prima 1150 kuna mirovine, a uz to je i invalidna osoba s utvrđenim 90-postotnim tjelesnim oštećenjem.

Bivši suprug kojeg je tužila na sudu rekao je kako joj je prema sporazumu s njom do sada isplatio 25.000 eura u kunskoj protuvrijednosti od prodaje kuće svojih roditelja, a tim je novcem kupila stan u kojem živi. Dodatno joj je isplatio 1000 eura za aparate i namještaj koje je ostavila u kući dok su zajedno stanovali.

Đurđevačka sutkinja Marija Knez u obrazloženju svoje odluke naglasila je kako je financijska situacija tužiteljice u dvije godine nakon rastave braka ostala nepromijenjena. Ona je prema mišljenju suda bila u mogućnosti poboljšati svoju situaciju prodajom ili sklapanjem ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju ili pak raspolaganjem imovine na neki drugi način. Mogla je, naglašava sutkinja, tražiti svoj udio u bračnoj stečevini, što nije ni pokušala. Zbog njezine pasivnosti, navodi sutkinja, takvo njezino postupanje ne može pasti na teret bivšem suprugu u smislu da je treba uzdržavati. To je vidljivo i u činjenici da je, svjesna svoje loše financijske situacije, sinu darovala vinograd, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike