9.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ugledni psihijatar i najdoktor Herman Vukušić: Zašto sam se kandidirao za gradonačelnika...

Ugledni psihijatar i najdoktor Herman Vukušić: Zašto sam se kandidirao za gradonačelnika Zagreba

Ugledni psihijatar i najdoktor Herman Vukušić objasnio je na svom fb-u zašto ide u utrku za zagrebačkog gradonačelnika kao kandidat Agramera – nezavisne liste.

“Danas su pojedini portali objavili moju kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba kao kandidata Agramera – nezavisne liste, što je samo svojevrsni nastavak našeg dogovora i najave moje kandidature od konca prošle godine, o čemu su neki mediji tada izvijestili javnost.

Agrameri su prije toga imali nekoliko razgovora sa Ottom Barićem juniorom koji je u međuvremenu odustao od svoje kandidature iz obiteljskih i privatnih razloga, pa sam ja bio počašćen prijedlogom Agramera da budem njihov kandidat, jer jako vjerujem u tu gradsku ekipu pod vodstvom njihovog predsjednika, Gorana Jelića, priznatog zagrebačkog športskog entuzijasta.

Međutim, u međuvremenu se dogodila moja bolest od koje se sada uspješno oporavljam, pa stoga idemo dalje!

Program Agramera koji je danas predstavljen u svojoj osnovnoj formi samo je temelj ideja i inicijativa koje ćemo ponuditi za bolji, uljuđeniji i ljepši Zagreb, a ja ću ga sada privremeno objaviti u formi fotografije, uz napomenu da pisani dokument ide uskoro sa poglavljima za gospodarstvo, financije, kulturu i školstvo.

Moram komentirati i trenutno ozračje koje vlada u ovoj kampanji, a koju ja zovem “Igre za zagrebačko prijestolje”, gdje su pojedini kandidati toliko favorizirani od nekih medijskih kuća i ” političkih analitičara” da su zbog svog nabujalog ega (svaki dan sami sebi vide na TV-u bar pet puta, pa i sebi će postati dosadni🙃) već počeli gubiti kritičnost u svojem rasuđivanju.
To ih može, na koncu, puno i skupo koštati…..

Za kraj, ja osobno ne trebam, kako netko reče ovih dana, “štrebati o Zagrebu” jer sam tu rođen, školovao se, odavdje otišao u Domovinski rat, te bio na čelu institucije koja je godinama brinula o više stotina socijalno ugroženih obitelji.

Ako to nešto nekome vrijedi, bio sam na čelu zagrebačkog HSLS-a u vrijeme kada je ta stranka u ovome gradu još nešto i značila.
No, kako kaže Sokratov paradoks: “Znam da ništa ne znam!”, stoga u ovu kandidaturu ulazim sa jakim timom, od kojega vam, dragi FB prijatelji, ovdje predstavljam svoje kandidate za zamjenike: Martinu Ružđak i Tomislava Matusinovića.

Martinu i Tomislava znam godinama i samo ću citirati ono što je danas o njima napisano u medijima:

“Martinu Ružđak dr. Vukušić upoznao je dok su oboje radili u Vladi RH prije petnaestak godina, a nakon čega je Ružđak godinama imala visoku dužnost u jednoj od vodećih hrvatskih telekomunikacijskih kompanija.

Tomislav Matusinović je Vukušićev razredni kolega iz V zagrebačke gimnazije, magistar znanosti, s bogatim poslovnim iskustvom na visokim rukovodećim mjestima u uspješnim svjetskim i europskim kompanijama”.

Na početku smo jedne velike političke borbe na koju ja gledam Agramere u ulozi Davida protiv tri Golijata, no kako uopće ne sumnjam u naš zajednički uspjeh do sljedećeg javljanja pozdravljam Vas, dragi FB prijatelji, starim zagrebačkim pozdravom: SERBUS💛

Kandidat na izborima u Zagrebu dr. Vukušić: Pametniji popuštaju, ali onda budale vladaju svijetom

Najnovije

Još iz rubrike