4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Razbijen automobil ravnatelja škole iz Vukovara, SDSS: Ovo je jasna poruka

Razbijen automobil ravnatelja škole iz Vukovara, SDSS: Ovo je jasna poruka

Unoći subota na nedjelja, poslije ponoći, nepoznati počinitelj ili više njih su oštetili osobno vozilo Đorđa Lukića, ravnatelja Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara. S komadom drveta razbijeno mu je stražnje staklo na automobilu koje se nalazilo parkirano ispred obiteljske kuće gdje živi s obitelji.

Tim povodom danas je u središnjici SDSS-a u Vukovaru održana konferencija za novinare sa koje se saborska zastupnica Dragana Jeckov poručila kako se radi o jasnoj poruci Lukiću poslije svih događanja u školi nakon nedavne tučnjave učenika koja se dogodila u okolici škole.

– Vukovar i okolica moraju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje jer ako oni postanu svakodnevica i dozvole se napadi na djecu i imovinu pripadnika srpske nacionalnosti postavlja pitanje što će biti sutra, rekla je Jeckov najavljujući kako će i od MUP-a zatražiti određena pojašnjenja i smjernice što učiniti da se ovakvi događaji zaustave.

Istaknula je kako velika većina Vukovaraca želi da se normalno živi ali i da je ovo sumorna svakodnevica kada se govori o napadima na imovinu i pojedince iz srpske zajednice. Kazala je i kako od nadležnih očekuje da se brzo pronađu počinitelji te da učine sve da se zaustavi ova eskalacija sukoba kojoj svjedočimo nekoliko godina.

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kazao je kako su u protekle dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru te da za tako nešto nema opravdanja, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike