2.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Južna Koreja istražuje sedam smrtnih slučajeva nakon cijepljenja protiv korone, svi su...

Južna Koreja istražuje sedam smrtnih slučajeva nakon cijepljenja protiv korone, svi su primili isto cjepivo

Južna Koreja je privela kraju prvi tjedan dugoočekivanog cijepljenja protiv koronavirusa. Pojavile su se tisuće sumnji na nuspojave nakon cijepljenja cjepivom AstraZenece. Istražuju sedam smrtnih slučajeva.

Broj smrtnih slučajeva nakon cijepljenja do subote je porastao na sedam. Južnokorejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti je zbog toga pokrenula istragu.

Cjepivo je tijekom prvog tjedna primilo više od 296.000 ljudi, odnosno oko 0,6 posto ukupne populacije zemlje.

Južna Koreja je potvrdila više od 2800 slučajeva nuspojava nakon cijepljenja, ali su u samo 24 slučaja te nuspojave procijenili su kao teže i ozbiljnije, piše RT. Sedam osoba je u međuvremenu preminulo.

Svih 24 slučaja težih nuspojava su povezani s cjepivom AstraZeneca, koje je ujedno i prvo odobreno u Južnoj Koreji. Većina cjepiva koje su primili građani Južne Koreje su ona od AstraZenece.

Seul je ugovorio kupnju milijuna doza cjepiva Pfizer BioNTech, no njihova se isporuka očekuje tek u travnju. U Južnoj Koreji je dosad iskorišteno oko 5000 doza Pfizerovog cjepiva i nije bilo slučajeva težih neželjenih reakcija.

Južna Koreja je do sada zabilježila 92.000 slučaja zaraze koronavirusom na 52 milijuna građana, a od početka epidemije preminule su 1632 osobe, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike