Troskot o Dumbovićevoj izjavi o uroti: On priča gluposti, to je politički spin

Saborski zastupnik i kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot bio je gost Novog dana.

Troskot se na početku osvrnuo na situaciju nakon potresa na Banovini i kritike koordinatorice Mosta za Sisačko-moslavačku županiju na račun gradonačelnika Darinka Dumbovića.

“Gospođa Luca Gašpar je ukazivala na određene stvari i prije potresa i za vrijeme samog potresa. Tamo se dogodila nažalost država u državi i da nije bilo naših volontera (odnosno cijelog hrvatskog naroda) i da nije bilo ljudi samih, oni bi ostali bez hrane i ne bi preživjeli. Građani Petrinje su već počeli ispitivati gradonačelnika da gdje su novci. Dva mjeseca nakon potresa ništa se ne događa. Sisak na kraju nije daleko od Zagreba, a u Zagrebu se isto tako ništa nije napravilo”, rekao je Troskot.

“Ono što me posebno žalosti jest da uopće netko dođe na ideju s prijetnjama bombama, to su ozbiljni pokazatelji da je ljudima stvarno teško u Banovini”, dodaje.

Troskot smatra kako je na Baniji vidljiv divlji zapad u kojem se ne zna sustav donacija. “Sustav kao takav je neučinkovit što se očituje u nepovjerenju građana Banovine”, kazao je.

Upitan da komentira izjavu gradonačelnika Dumbovića koji je kazao kako su se HDZ i Most urotili kako bi ga svrgnuli s pozicije, rekao je: “Gospodin Dumbović priča gluposti, to su čisti politički spinovi kojima želi maknuti pozornost cijele javnosti sa neučinkovitog sustava na gradskoj razini, ali nažalost i na županijskoj”.

Govoreći o rezultatima anketa nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Troskot kaže kako je njemu jedina relevantna anketa ona koja će se odviti 16.5.2021., odnosno dna sam datum izbora.

“Mi smo na terenu od 10. mjeseca i razgovaramo s ljudima. Nudimo im rješenja, razgovaramo s njima. Realni rezultati što se tiče Mosta su puno bolji i mi ćemo ući u drugi krug”, rekao je Troskot.

Smatra kako populizam sigurno neće proći na ovim izborima u Zagrebu. “Imamo vrtiće i škole koji su izgrađeni nakon poplave u Zagrebu 1963. i nakon toga nemamo rast izgradnje škola”, kaže.

Osvrnuo se i na Miroslava Škoru.

“Vidim da se gospodin Škoro natječe sada. Ne smatram da su mi ni gospodin Škoro niti gospodin Filipović niti gospođa Vesna Škare Ožbolt konkurencija”, ističe.

Upitan vidi li Tomislava Tomaševića kao relevantnu konkurenciju, kratko je odgovorio: “Možda”.

Share This Article