2.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Trnoružica odgovorila Škori: Kad smo kod bajki, neka objasni kako je od...

Trnoružica odgovorila Škori: Kad smo kod bajki, neka objasni kako je od svojih kućica i parkinga sagradio svoj dvorac

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba i zastupnik u Gradskoj skupštini Davor Filipović govorio je o novom modelu financiranja grada. Odgovorio je i Miroslavu Škori koji ga je prozvao Trnoružicom.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović govorio je o novom financijskom modelu upravljanja gradom, prenosi dnevnik.hr.

Financije su veliki problem Grada Zagreba pa nije iznenađenje da se kandidati u predizbornoj kampanji bave upravo tim pitanjem.

“S obzirom na tešku 2020. godinu očekujem da će dosadašnji gubitak biti i veći. Pod kontrolu treba prvo staviti rashodovnu stranu proračuna. Mora se preispitati svaka stavka materijalnih rashoda”, kazao je Filipović.

Smatra da je bitno voditi računa i kakvu se imovinu ulaže. “Već četiri godine upozoravam da se kamatne stope na dio kredita moraju refinancirati i to je nešto što će se napraviti čim preuzmem gradsku upravu”, istaknuo je Filipović.

Navodi da ima informaciju kako se financijama upravlja neefikasno. “To prati jako neodgovorno ponašanje prema financijama”, dodao je Filipović i istaknuo da će se s gradskom imovinom upravljati na način da će se paziti na svaku kunu.

“Gradska uprava ima 27 ureda, to je previše, smanjit ću ih”, rekao je. “Da bi mogli trošiti onoliko koliko uprihodimo, potrebno je omogućiti transparentnost. Svi radovi u gradu imat će natpis na kojem će građani imati mogućnost vidjeti zašto se radi i po kojoj cijeni”, kazao je Filipović.

Kako je naveo, bit će uvedene procedure kojima će se kreirati antikorupcijska klima u Zagrebu. “Važni su javni natječaji, kolege Tomaševića i Klisovića uključit ću u projekte kako se više nikad ne bi dogodila Žičara”, istaknuo je.

Rekao je da u planu ima ostaviti sva socijalna prava poput besplatnih udžbenika, a zaposlenicima u gradskoj upravi je poručio da nitko neće završiti na cesti.

“Vidio sam da se Tomašević veseli debati. Pozivam ga da ne poziva takve kandidate nego neka se odazove mojem pozivu na debatu da građani vide što on nudi osim aktivizma”, poručio je Filipović.

Odgovorio je i na Škorinu kritiku: “Da on nije spavao, vidio bi da sam bio najveći kritičar Bandića. A kad smo kod bajki, neka objasni kako je od svojiih kućica i parkinga sagradio svoj dvorac”.

O koaliranju s drugim strankama kazao je kako može sjesti sa svima za stol. “Gospodin Škoro neće biti relevantan kandidat”, rekao je Filipović.

Navodi kako je prljava kampanja već počela te da su u medijima već puštene lažna naslovnica i anketa. “Nakon smrti gradonačelnika Bandića je pušten spin da se mene mijenja, sve je to prljava kampanja”, istaknuo je Filipović.

Plenković zadovoljan odabirom kandidata

Premijer Andrej Plenković u nekoliko je navrata ranije ponovio kako je Davor Filipović sjajan kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba i da je pokazao da zna probleme glavnog grada.

“Riječ je o čovjeku koji se dokazao u proteklih četiri godine, razlika između njega i nekih drugih kandidata je što on zna probleme, pozanaje Grad. I to je ono što Zagrepčanke i Zagrepčani prepoznaju. Pristojan je, ali ima onu sportsku drskost potrebnu za velike političke utakmice”, rekao je Plenković, piše dnevnik.hr.

VIDEO Škoro ušao u utrku: Besplatni vrtići, zatvaranje Jakuševca, stadion Cico Kranjčar…; Filipović- gospodin Trnoružica

Najnovije

Još iz rubrike