8.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nestala djevojka (17) iz Dicma objavila video s muškarcem: Otišli smo jer...

Nestala djevojka (17) iz Dicma objavila video s muškarcem: Otišli smo jer su je maltretirali

Ana Kliškinjić iz Dicma nestala je prije 11 dana. Nestali.hr još uvijek u evidenciji na stranici imaju objavu da se Ana traži.

Neslužbenim kanalima počela je kolati verzija u kojoj je 17-godišnjakinja otišla s muškarcem kojeg je poznavala. U noći s petka na subotu na internetu je osvanuo video na YouTube-u u kojem se pojavljuju Ana i mladić objašnjavajući kako je njihov odlazak od obiteljskih domova bio isključivo jer su ‘loši ljudi upravljali tuđim životima’, piše Dalmacija News.

– Nismo imali drugih opcija. Nismo ovo napravili iz nekog hira. Htio sam joj vratiti njenu slobodu. Zaključali su je doma. Skinuli kvake s prozora. Sve ključeve uzeli. Maltretirali su je psihički i fizički – u video kaže Ante.

– Obratili smo se raznim službama, nisu nam pomogli. Ne možemo se vratiti iz više razloga – dodaje mladić pa nastavlja kako se namjeravaju vratiti ili kad Ana napuni 18 godina, što je za 5 mjeseci, ili kada se ‘izgladi situacija’.

Iz PU splitsko-dalmatinske kažu za 24sata kako se 17-godišnjakinja iz Dicma, koja je snimila video o svom odlasku iz kuće, još vodi kao nestala.

– Dok god se s njom ne uspostavi fizički kontakt i utvrdi identitet, mi za njom tragamo. Više od toga ne možemo komentirati, osim da ćemo nakon pronalaska osobe s njom obaviti razgovor na okolnosti nestanka – kažu u splitskoj policiji.

Djevojka je u videu navela niz problema s roditeljima, no kako se neslužbeno doznaje, policija ne može ništa dok ne razgovara s maloljetnicom i utvrdi autentičnost navedenog nasilja. Treba se utvrditi i je li maloljetnica bila oštećena, je li ikad tražila pomoć od bilo koga, uključujući i Centar za socijalnu skrb, kao i je li netko na nju utjecao da ode od kuće. No ni sve navedeno ne mora značiti da je riječ o kaznenom djelu. Kako se maloljetnica i dalje vodi kao nestala, svi koji imaju saznanja o njezinoj lokaciji mogu se javiti policiji.

Najnovije

Još iz rubrike