2.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Avokado nije dozrio? Stavite ga u papirnatu vrećicu sa bananom

Avokado nije dozrio? Stavite ga u papirnatu vrećicu sa bananom

Nedovoljno dozrio avokado može uništiti savršeno dobar ručak, a čekanje da omekša za savršeni recept ponekad nije rješenje. No ako znate što učiniti kako biste ubrzali ovaj proces, onda vam ništa ne predstavlja problem, piše Yahoo.

1. Kupite ga zrelog

Najbolji način da napravite recept koji ste planirali je vrlo očito rješenje, a to je da kupite avokado kad je spreman za konzumaciju. Možda vam je teško odabrati najbolji u varijacijama od zelenog do smeđeg, no nije teško pronaći savršeni.

Prije svega provjerite kakve je boje. Većina ih ima tamnozelenu, pa čak i gotovo crnu nijansu. Potom ga uzmite u ruku i nježno pritisnite. Trebao bi biti mekan, ali opet dovoljno čvrst. I na kraju, otkinite peteljku. Ako je ispod nje zelen, kupite ga. Ako je pak smeđe boje, ne kupujte.

2. Stavite ga u papirnatu vrećicu

Ako je avokado još zelen, prirodni način dozrijevanja je da ga ostavite tri do četiri dana u smeđoj papirnatoj vrećici. To će omogućiti otpuštanje prirodnih plinova koji će pospješiti dozrijevanje.

3. Smjestite ga kraj banana

Iste plinove koji pospješuju dozrijevanje sadrže i jabuke, kivi te banane. Kako biste sve ubrzali, u smeđu papirnatu vrećicu uz avokado stavite i bananu. Na taj način ćete dobiti zreliji avokado, ali i slasnu bananu spremnu za odličan kruh od banane.

4. Ispecite ga

Ako imate avokado koji je tamniji, ali još uvijek previše čvrst, stavite ga na nekoliko minuta u pećnicu. Ako je avokado još zelen, ostavite ga prije toga nekoliko dana u papirnatoj vrećici, pa tek potom ispecite. Najjednostavnije je ako ih umotate u foliju te pečete na 100 stupnjeva 10 do 15 minuta. To će bez pretjeranog zagrijavanja omogućiti omekšavanje voća.

5. Stavite ga u hladnjak

Ako je avokado dozrio, ali planirate ga pripremati tek sljedećeg dana, sačuvajte njegovu svježinu tako što ćete ga preko noći ostaviti u hladnjaku. To će mu omogućiti da zadrži sve svoje kvalitete dozrelog voća, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike