3.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Suđenje Mamićima: Zoran odbio odgovoriti kolika mu je plaća; Sudac: Lako mi...

Suđenje Mamićima: Zoran odbio odgovoriti kolika mu je plaća; Sudac: Lako mi to pribavimo

U Osijeku je iz osmog pokušaja počelo suđenje braći Mamić, Zdravkovom sinu Mariju Mamiću, Damiru Vrbanoviću, poduzetnicima Sandru Stipančiću i Igoru Kroti te menadžeru Nikkyju Vuksanu za izvlačenje novca iz Dinama.

Na sudu se nije pojavila Ksenija Vržina, odvjetnica Nikkyja Vuksana, kojem se također sudi u istom postupku. No suđenje nije odgođeno osmi put, sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva da se postupak razdvoji u odnosu na Vuksana, unatoč protivljenju odvjetnika ostalih okrivljenika, piše Večernji list.

Na sudu su utvrđivali osobne podatke. Mario Mamić ima adresu prebivališta u Ljubuškom, prebivalište ni boravište nema u Hrvatskoj. Državljanin je RH i BiH. Zoran Mamić nije se htio izjasniti o mjesečnim primanjima.

– Ako ne moram, neću – rekao je.

– Ne morate, Sud to lako pribavi – odgovorio mu je sudac.

Zdravko Mamić je u lipnju 2018. nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Njegov brat Zoran tada je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović na tri godine zatvora, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora. U novom postupku Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika Uskok tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna, a uz Zdravka Mamića kojem se sudi u odsutnosti jer je pobjegao u BiH, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike