4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Rusko veleposlanstvo: Beroš i veleposlanik razgovarali o kupnji Sputnjika V

Rusko veleposlanstvo: Beroš i veleposlanik razgovarali o kupnji Sputnjika V

Veleposlanstvo Rusije u Republici Hrvatskoj potvrdilo je danas na svom Facebooku kako je održan telefonski razgovor veleposlanika Rusije Andreja Nesterenka i ministra zdravstva Vilija Beroša u kojem je potvrđeno kako je Hrvatska zainteresirana za kupnju cjepiva Sputnjik V.

“2 ožujka 2021. je održan telefonski razgovor veleposlanika Rusije u Hrvatskoj Andreja Nesterenka i ministra zdravlja Republike Hrvatske Vilija Beroša, u kojem je potvrđeno kako je hrvatska strana zainteresirana za kupnju potrebne količine cjepiva Sputnik-V iz Rusije u skladu sa svim propisima EU-a, kao i odredbama zakona Republike Hrvatske.

Sugovornici su izrazili zajedničko mišljenje kako se to pitanje mora hitno riješiti, s obzirom na činjenicu da su u Hrvatskoj i dalje se zadržava određena razina slučajeva zaraze od koronavirusa te su otkriveni novi sojevi koronavirusa koji još nisu proučeni epidemiolozima i mogu ozbiljno ugroziti zdravlje građana bilo koje zemlje, uključujući i Hrvatsku.

Veleposlanstvo polazi od pretpostavke da za borbu protiv koronavirusa moramo udružiti snage s hrvatskim partnerima radi zdravlja građana dvaju zemalja”, stoji u objavi ruskog veleposlanstva, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike