3.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Nove satelitske snimke otkrivaju opasnu taktiku Sjeverne Koreje

Nove satelitske snimke otkrivaju opasnu taktiku Sjeverne Koreje

Nove satelitske slike koje su došle u posjed CNN-a pokazuju kako je Sjeverna Koreja pokušala sakriti postrojenje u kojem se prema američkim obavještajnim agencijama nalazi nuklearno oružje. Smatra se kako bi taj potez Sjeverne Koreje mogao bi dodatno potaknuti kritičare koji tvrde kako Bidenova administracija treba imati jasnu strategiju kako se nositi s Kim Jong Unom.

Satelitska snimka pokazuje da je Sjeverna Koreja izgradila nove zgrade na području Yongdoktonga tijekom 2020. godine, a stručnjaci navode kako to vjerojatno uključuje i nekoliko podzemnih tunela koji vode do zgrade. Snimka je snimljena 11. veljače i trenutno je analiziraju stručnjaci instituta Middlebury.

– Snimke prikazuju par novih ulaza u tunele i to već u prosincu 2019. godine, dok su nove zgrade vidljive u veljači 2021. godine – kazao je professor Jeffrey Lewis s Instituta Middlebury.

Yongdoktong ranije je bio identificiran od strane američkih obavještajnih službi kao moguće sjevernokorejsko postrojenje u kojem skladište nuklearno oružje. Ovo je još jedna potvrda da Sjeverna Koreja i dalje nastavlja proizvodnju nuklearnog oružja pritom sakrivajući ono koje već ima, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike