Korona u splitskom zatvoru, 56 slučajeva zaraze: I general JNA Borislav Đukić završio u bolnici

Ilustracija

General JNA Borislav Đukić prebačen je iz splitskog zatvora u KBC Split. Iz Ministarstva pravosuđa kažu kako je moguće da je njegova hospitalizacija povezana s pozitivnim testom na korona virus.

Naime, Đukić je nedavno nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog rušenja brane Peruća 1993. godine, a zatvorsku kaznu izdržava u splitskom zatvoru u kojem je prošli tjedan došlo do širenja zaraze, piše Dalmatinski portal.

Prije samo pet dana na korona virus bilo je pozitivno 30 pritvorenika i službenika, a danas se ta brojka udvostručila.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je Dalmatinski portal da se broj pozitivnih u splitskom zatvoru popeo na 56 među kojima je 41 pritvorenik i 15 službenika.

Što se tiče Đukićevog prebacivanja u bolnicu iz Ministarstva su rekli:

– Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest Covid 19.

Uz to su naveli da Uprava za zatvorski sustav i probaciju i zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim službama poduzima sve mjere za sprečavanje širenja zaraze.

Đukić je u splitskom zatvoru od 2016. godine, a na prvom suđenju za Peruću je osuđen na devet godina. Na ponovljenom suđenju je dobio još godinu dana više.

Osim toga, na splitskom županijskom sudu čeka ga još jedno suđenje za ratni zločin, prenose 24sata.

Share This Article