4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Jandroković komentirao nedolazak Milanovića i Plenkovića na današnju komemoraciju

Jandroković komentirao nedolazak Milanovića i Plenkovića na današnju komemoraciju

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković došao se upisati u knjigu žalosti povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Nisam očekivao da će gradonačelnik Zagreba na taj način otići. Gospodin Bandić bio je šest puta izabrani gradonačelnik. On je pet puta biran i u Sabor, jedno kraće vrijeme je proveo kao zastupnik. Imao je dobru političku karijeru. Obilježila ga je strašna radna energija. Nisam poznavao niti jednog političara koji je imao toliku radnu energiju, toliko strasti za posao koji je radio za Zagreb. Bio je politički vrlo snalažljiv, pamtit ćemo ga po tome, rekao je Jandroković.

Komentirao je i nedolazak Milanovića i Plenkovića na današnju komemoraciju.

– To je odluka svakoga od nas. Znam da su zauzeti i predsjednik Republike i predsjednik Vlade, ali isto tako znam da će premijer doći sutra na sprovod.

Osvrnuo se i na komentare političkih oponenata na Bandićevu smrt.

– Mene su roditelji učili da kad netko umre da iskažem sućut, suosjećanje s njegovim bližnjima. Meni su potpuno neprimjereni komentari, posebno prvi dan, koji su bili izvan onog što smatram da su civilizacijski dosezi Hrvatske i grada Zagreba, zaključio je, piše HRT.

VIDEO Komemoracija u povodu smrti Milana Bandića: Političar koji je svojim djelovanjem obilježio suvremenu povijest, a svojim talentom postao najveći nakon utemeljitelja države Franje Tuđmana

Ljuština: Živio je ovaj grad od zore do mraka

Najnovije

Još iz rubrike