Britanski premijer napravio ključnu stvar za Euro u lipnju: Na tribine samo cijepljeni?

Europsko nogometno prvenstvo trebalo se igrati u lipnju 2020. godine, ali pandemija koronavirusa zaustavila je svijet sporta pa tako i nogomet.

Euro je odgođeno za lipanj ove godine, još puno prije odlučeno je da će se igrati u 12 europskih gradova, a da će domaćin finala biti London.

Pandemija je i dalje u toku, brojne europske države zatvaraju granice, Liga prvaka se mora igrati na neutralnim terenima, a UEFA je navodno na korak do odluke koja će promijeniti cijeli turnir.

Engleski mediji pišu o tome da bi se cijeli Euro mogao prebaciti u gradove u Engleskoj. Opće je poznato da Englezi imaju sjajne stadione koji bez problema mogu ugostiti veliko natjecanje.

UEFA još konačno nije odlučila gdje će se Euro na kraju igrati, ali britanski premijer Boris Johnson napravio je potez koji će se svidjeti čelnicima UEFA-e.

Johnson je izjavio da su spremni za domaćinstvo Euro, a imaju i plan cijepljenja većine stanovništva do početka Eura.

”Engleska je dom nogometa, pravo je vrijeme. To će biti apsolutno prekrasna stvar za zemlju. Vidim Euro s 90 tisuća navijača na Wembleyju, naravno, svi će oni morati biti cijepljeni”, rekao je Johnson.

Britanski premijer uz ovogodišnji Euro želi ugostiti i Svjetsko prvenstvo 2030. godine., piše Gol.hr

Share This Article