4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Bebek otkrio razlog odlaska iz Bijelog dugmeta: Nisam htio pjevati ‘Ravna ti...

Bebek otkrio razlog odlaska iz Bijelog dugmeta: Nisam htio pjevati ‘Ravna ti je Jugoslavija’

Legenda rock’n’rolla s prostora nekadašnje države, pjevač kultne grupe otvorio je dušu i otkrio niz detalja o sebi, karijeri, drogama i još poneke detalje iz vremena dok je bio u Bijelom Dugmetu kao i razlog zašto je otišao.

‘Dosadašnji život dijelim na ranu mladost, mladost i početak starije mladosti. I poprilično lagodno, jednostavno i s užitkom prolazim kroz godine bez obzira na brojne uspone i padove, što je imanentno svakome, pogotovo u šoubiznisu. Svaki svoj period života smatram odlično prošlim, u biti sam uvijek bolje prošao nego što sam se nadao, možda sam jedino malo sumnjao i strahovao kakav ću efekt izazvati sljedećim velikim korakom’, izjavio je Željko Bebek za Večernji list i dodao kako je tri puta napustio posao da bi bio u Bijelom dugmetu, pa ih je napustio da bi bio solist te da je u jednom trenutku mislio sasvim prestati raditi i napravio veliku pauzu.

Ne žali za ičim što se dogodilo. Najviše se, kaže, bavi sadašnjošću, s perspektivom prema sutra. ‘Gledanje unazad je nostalgija prema vremenima kad je čovjek bio mlad. Ali niti žalim niti mogu za tim posebno žaliti zato što sam i kao vrlo mlad i kasnije bio vrlo uspješan’, ističe. Nakon povratka iz vojske ukazala mu se prilika da se zaposli u tvrtki gdje je u knjigovodstvu radila i njegova majka.

‘U uredu sam radio neke pravničke poslove jer sam tada već gotovo bio završio pravni fakultet i mogao sam ostati raditi kao pravnik u toj firmi. Usporedo, i mnogo važnije, ipak sam duboko u sebi mislio, premda si to nisam htio priznati, da je glazba moj put. Nakon godinu dana, otišao sam direktoru i rekao: ‘Dajem otkaz, ali nemojte to reći mojoj mami prije nego što pobjegnem s desetog kata da me ne bi sustigla jer će me jako ružiti”, prisjetio se.

Cijeli razgovor je OVDJE

Najnovije

Još iz rubrike