4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković nakon upisa u knjigu žalosti: Filipović ostaje HDZ-ov kandidat

Plenković nakon upisa u knjigu žalosti: Filipović ostaje HDZ-ov kandidat

Premijer Andrej Plenković upisao se u knjigu žalosti za preminuloga zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, prenosi N1.

“Ovdje smo da se u osobno ime i u ime Vlade upišemo u Knjigu žalosti povodom smrti gradonačelnika g. Milana Bandića koji je na ovoj dužnosti zahvaljujući povjerenju Zagrepčana bio dva desteljeća. U tom razdoblju doprinio je razvoju grada, realizaciji projekata, imao je životnu energiju, entuzijazam i ono što je ključno – radio je za Zagreb svaki dan, to je bio njegovo političko geslo. Njegov odlazak bio je nagao, želim mu zahvaliti na onome pozitivnom što je učinio za grad Zagreb i za druge krajeve Hrvatske”, rekao je Andrej Plenković.

Upitan hoće li nakon smrti Bandića HDZ mijenjati svoga kandidata za Zagreb i umjesto Davora Filipovića ponuditi nekoga drugog, Plenković je rekao da su spekulacije brže od istine. “Davor Filipović ostaje HDZ-ov kandidat”, rekao je Plenković.

“Što se tiče spekulacija, one su brže od istine. Nema trunke istine u tome da bi HDZ dovodio u pitanje našeg kandidata. U samo dva tjedna Filipović je doživio tri indikativna napada. Jedan je fabriciranje lažnog intervjua s lažnom naslovnicom. To znači da njegova kandidatura nekome smeta. Onda lažni navodi navodne ankete HDZ-a koja bi za njega bila nepovoljna. I zadnje, jučer, umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika, u eter se pušta lažna spekulacija o promjeni kandidata.Tri pokušaja da se lažnim informacijama dekrediblizira njegovu kandidaturu ukazuje mi na to da smeta protukandidatima. Iz svega toga mogu samo reći da ima čvrtu potporu HDZ-a i vjerujem da će u poštenoj kampanji pridobiti povjerenje Zagrepčana”, dodao je.

Na pitanje hoće li Milan Bandić ostati zapamćen više u pozitivnom ili negativnom svjetlu, rekao je:

“Svatko u politici ima dobre i manje dobre strane. Smatram da razdoblje od 20 godina pokazuje koliko je dobroga nastojao učiniti, vrijeme će sve pokazati. Mislim da se iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom nego je došao na njegovo čelo.”

Osvrnuo se i na smrt Zlatka Kranjčara: “Žao mi je. Zadnjih šest mjeseci toliko je velikih hrvatskih ljudi napustilo ovaj svijest da je to nevjerojatno. Cico je bio velik igrač, trener, legenda Dinama, upućujem obitelji i prijateljima izraze sućuti.”

Najnovije

Još iz rubrike