2.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Diler se nagodio s Uskokom: Šef La Familije kojoj je zaplijenjeno 660...

Diler se nagodio s Uskokom: Šef La Familije kojoj je zaplijenjeno 660 kg kokaina pristao na 11,5 godina zatvora

Nakon što se prije tjedan dana s USKOK-om pred Županijskim sudom u Zagrebu nagodilo četvero optuženih iz akcije La Familia, tijekom koje je zaplijenjeno 660 kilograma kokaina u Švicarskoj, istim putem odlučio je ići i vođa zločinačkog udruženja Michael Dokovich.

Osuđen je na 11 i pol godina zatvora, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od uhićenja u svibnju 2019. Nagodbom je odlučeno da je u akciji oduzetih 9,6 milijuna kuna imovinska korist ostvarena kaznenim djelima i da gotovo 9,2 milijuna kuna pripada RH, a 461 tisuća kuna Srbiji.

Sud je naložio HNB-u, koji u kutijama čuva više od milijun oduzetih eura, da ih uplati u državni proračun. Riječ je o novcu koji je od Dokovicha osobno oduzet prilikom uhićenja i onom koji je skrivao na raznim računima pod lažnim imenima Živka Jovića i Radovana Trzina te o milijun eura koje je držao jedan suoptuženik, dok je 105.000 eura nađeno u stanu u Mlinovima gdje je Dokovich živio.

Dokovichu je oduzeto i više satova poput Rolexa i drugih marki te će i njih dijeliti Hrvatska sa Srbijom, gdje je “poslovao”.

S nagodbom se oprostio i od 100.295 kuna s računa tvrtke otvorene pod lažnim imenom te od Mercedesa B200.

Osim vođe ekipe, Silvijo Beljević osuđen je na tri godine zatvora. Siniša i Nevenka Čuturić, državljani BiH, osuđeni su na djelomične uvjetne kazne – točnije, Siniša je dobio dvije i pol godine, od čega će 15 mjeseci provesti u zatvoru dok je ostatak uvjet na pet godina i mora platiti 112.500 kuna.

Nevenka je osuđena na dvije godine i 11 mjeseci, od čega će 17 mjeseci odslužiti dok je ostatak s istim rokom kušnje. Ivanu Lešiću je 11 mjeseci zatvora zamijenjeno radom za opće dobro i više neće moći raditi kao policajac, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike