3.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Udarao fotoreportera po ruci i vikao: Što slikaš? P... ti materina! Uhvatit...

Udarao fotoreportera po ruci i vikao: Što slikaš? P… ti materina! Uhvatit ću te govno jedno…

-Što slikaš, tko ti je dozvolio? P….. ti materina! Tko ti je dozvolio da slikaš? – vikao je Stjepan Vrban, vlasnik velikogoričkog hotela Garden Hill na Gorana Stanzla, fotoreportera Pixsella, koji je 26. veljače u 17.15 s nogostupa u Rakarskoj ulici u Velikoj Gorici, fotografirao spomenuti hotel.

Hotel je u središte javnosti dospio, nakon što su u njemu neki dan snimljeni Jakov Sivrić (HDZ), načelnik Stožera civilne zaštite grada Velike Gorice i Toma Vujević (HDZ), zamjenik načelnika grada Velike Gorice kako ispijaju pića u prostorijama hotela za vrijeme radnog vremena u kojem zbog epidemioloških mjera to nije dozvoljeno.

Zbog opravdanog interesa javnosti, Stanzl je snimao spomenuti hotel te je bio izvrgnut napadu i vrijeđanju. Nakon što ga je Vrban uočio, prvo je počeo vikati na njega, zatim ga je i napao, udarivši ga više puta po fotoaparatu kojeg je Stanzl držao u ruci. Osim toga, više ga je puta udario i po desnoj ruci i po desnom ramenu, nakon čega je Stanzl potrčao kako bi pobjegao od napada. No Vrban je potrčao za njim te mu je cijelim putem vikao: – Uhvatit ću te, govno jedno! Što slikaš, tko te poslalo, naći ću te!

Stanzl se uspio vratiti do službenog automobila, iz kojeg je nazvao policiju. Policija je 27. veljače oko 12 sati našla Vrbana te ga je privela zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno jer se na javnom mjestu ponašao na osobito drzak način, vrijeđajući Stanzla. Nakon što je policija porazgovarala s njim, odveden je na Općinski sud u Velikoj Gorici gdje je novčano kažnjen sa 1000 kuna. Kako su se stranke odrekle žalbe, presuda je odmah postala pravomoćna, a Vrban ima rok od mjesec dana da plati kaznu.

– Samo sam radio svoj posao koji je u interesu javnosti, a ljudi trebaju shvatiti da se ne mogu agresivno ponašati i napadati druge – kratko je Stanzl prokomentirao kaznu koja je izrečena Vrbanu. Iz agencije PIXSELL osuđuju napad, ali pozdravljaju bru reakciju suda, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike