24.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Srozavanje HDZ-a u Lici: Kandidat za župana, lokalni rekorder preletač, već je...

Srozavanje HDZ-a u Lici: Kandidat za župana, lokalni rekorder preletač, već je promijenio četiri političke opcije

Stranka LiPO navodi kako je Petry lokalni „rekorder-preletač“ koji je promijenio četiri političke opcije, a sve s ciljem kako bi zadržao mjesto direktora Elektro-distribucijskog centra HEP-a, piše Novi list.

Od kada je ličko-senjski HDZ za kandidata na sljedećim lokalnim izborima za župana istaknuo Ernesta Petrya ne stišavaju se objede na njegov politički image. Najdalje je svakako otišao tajnik stranke LiPO Alen Zorić. HDZ-ovom tajniku i kandidatu Petryju zamjera puno toga, a lokalni su mediji doslovno zatrpani priopćenjima iz obaju stranačkih tabora.

Stranka LiPO navodi kako je Petry lokalni „rekorder-preletač“ koji je promijenio četiri političke opcije, a sve s ciljem kako bi zadržao mjesto direktora Elektro-distribucijskog centra HEP-a. Na račun promjena stranačkih dresova Ernesta Petrya već su pisale neki nacionalni mediji.

Prema pisanju Alena Zorića, tajnik ŽO HDZ-a je tijekom svojega zadnjeg istupa priznao svoja politička „putovanja“ i pri tome se okomio na bivše stranačke kolege koji su iz različitih pobuda nedavno napustli HDZ. Zorića je posebno povrijedilo omalovažavanje Franje Tuđmmana u kojega se do nedavno Petry zaklinjao, piše Novi list.

-Ponižavajuće je da se ti i takvi pozivaju na Tuđmana ili da ti i takvi prozivaju nekoga za „detuđmanizaciju“. Pa da kronološki podsjetimo da su ga drugi, a ne stranka LiPO, prozivali. Nakon vrijeđanja Franje Tuđmana od strane Vesne Pusić očito je Ernest Petry bio oduševljen i postao je predsjednik županijskog HNS-a. Nakon što je Mesić ispričao morbidni vic o Franji Tuđmanu, da podsjetimo nakon smrti Franje Tuđmana, Mesić je izjavio „razlika između Franje Tuđmana i Miloševića je da je jedan u zemlji, a drugi ne može izaći iz zemlje“.

Nakon oduševljenja Mesićevim izjavama blaćenja Franje Tuđmana, ponosni Petry poziva Mesića da on otvori Pertyev vlastiti ured u Gospiću. I na kraju pogledajte SDP-ovog, pardon HNS-ovog, upsss ipak HDZ-ovog kandidata za župana s liste SDP-a. Gospodine Petry nadali smo se da ćete krenuti u pozitivnu kampanju. Ovo je samo naš odgovor na pokušaj vođenja negativne kampanje koju ste započeli. Znat ćemo odgovoriti istinom, na laži koje širite. Slike govore više od riječ, ističe tajnik LiPO Alen Zorić koji je svoj dopis ilustrirao mnoštvom fotografija Ernesta Petrya kao kandidata na listama različitih političkih stranki.

Loptu je pokušao spustiti na zemlju predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić. U svojem zadnjem priopćenju hvali Petrya, navodeći pri tome kako je HDZ i dalje najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji. Kustić je zaboravio činjenicu koju u zadnje vrijeme ističu njegovi oponenti, a to je oko 400 članova HDZ koji su nezadovoljni stanjem u lokalnom HDZ-u napustili tu stranku.

Ovo nije promaklo tajniku LiPO Alenu Zoriću koji je u svojem zadnjem dopisu naveo kako je Kustić ipak „slučajni žitelj Ličko-senjske županije s primanjima kao premijer Plenković“. Kustić je doista stalno nastanjen u Zagrebu gdje radi kao izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Očito je srozavanje HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji nastavljeno bespoštednom političkom borbom jer je ovaj dio Hrvatske do unatrag 4-5 godina na svim održanim izborima redovno osvajao do 70 posto glasova birača. Nekadašnji „bastion HDZ-a“ je na zadnjim lokalnim izborima izgubio tri od četiri Grada: Gospić, Otočac i Novalju, piše Novi list.

Milinović o egzodusu HDZ-ovaca, pokazao hrpu: Oko 400 zahtjeva za ispisnicu iz HDZ-a

Najnovije

Još iz rubrike