2.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Mađarski vrh procijepljen: Premijer Orbán primio kinesko cjepivo

Mađarski vrh procijepljen: Premijer Orbán primio kinesko cjepivo

Mađarski premijer Viktor Orbán u nedjelju je cijepljen je jučer protiv koronavirusa, a sam se odlučio za kinesko cjepivo Sinopharm. Dva dana ranije i mađarski predsjednik János Áder primio je isto cjepivo, tako da je mađarski državni vrh procijepljen kineskim proizvodom.

Nakon što su prvi i jedini u EU kupili i počeli koristiti rusko cjepivo Sputnik V, i prije nego je Europska agencija za lijekove dala svoje mišljenje o njemu, sada to isto čine s kineskim Sinopharmom.

Da je odabir premijera već ranije bio kineski proizvođač, otkrio je šef njegovog ureda Gergely Gulyás prije nekoliko dana, ali je i najavio cijepljenje kasnije ovog tjedna. No u subotu je tamošnja ministrica zdravstva Cecília Müller posebno preporučila cijepljenje Orbánu kazavši kako je važno da premijer da primjer stanovništvu tijekom trećeg vala pandemije, a samo dan kasnije premijer ju je poslušao.

Mađari su prvi u EU počeli koristiti prvo rusko, a sada i kinesko cjepivo. Od Kineza su naručili pet milijuna doza, a prva je pošiljka Sinopharma stigla u Mađarsku ranije ovog mjeseca i njime bi se trebalo procijepiti 275 tisuća ljudi, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike