4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Bivši ruski veleposlanik: Plačem zbog brata Milana, jedan od središnjih trgova treba...

Bivši ruski veleposlanik: Plačem zbog brata Milana, jedan od središnjih trgova treba nazvati po njemu

Povodom iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, redakciji Večernjeg lista javio se njegov veliki prijatelj, bivši veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Azimov koji je potresen viješću o iznenadnoj smrti Milana Bandića. Bivši veleposlanik Azimov bio je veliki prijatelj Milana Bandića s kojim je radio na velikim projektima približavanja Hrvatske i Rusije, zbog čega ga je i sam Ruski predsjednik, Vladimir Putin, 2018. godine odlikovao Ordenom družbe (prijateljstva).

U pismu sućuti, koje je bivši ruski veleposlanikom, Anvar Azimov uputio, između ostalog stoji:

“Poštovana gospođo Pavičić-Vukičević,

Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku. Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda.

Duboko tugujem, plačem i u ovim teškim za Vas vremenima sam u mislima s Vama. Svaku godinu smo slavili zajedno rođendan s g. Milanom Bandićem, te sad ga ja moram slaviti i za mog omiljenog i dragog Milana.

Izražavam iskrenu sućut udovici, gospođi Vesni.

S poštovanjem i tugom, bivši veleposlanik Rusije u Hrvatskoj, Anvar Azimov”, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike