2.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zagreb je jutros bio drugi grad po onečišćenju zraka u svijetu

Zagreb je jutros bio drugi grad po onečišćenju zraka u svijetu

I na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o kvaliteti zraka u Hrvatskoj moglo se iščitati podatke o lošoj kvaliteti zraka, no službenih priopćenja o tome iz HZJZ nije bilo.

Prema tim podacima, na mjernoj stanici Zagreb-3, u naselju Dugave, danas u 10 sati izmjerena je razina lebdećih čestica PM-10 od 133.03, zbog čega je indeks kvalitete zraka označen kao vrlo loš. Istodobno, na mjernoj stanici Zagreb-1 kod dvorane Lisinski izmjerena je razina PM-10 čestica od 64.48, zbog čega je indeks kvalitete zraka na tom području također označen kao loš.

Još tri hrvatska grada imala su lošu kvalitetu zraka, i to Koprivnica i Kutina izuzetno lošu, a Slavonski Brod vrlo lošu, navodi se na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

– Ovih dana imamo zagađenje PM10 i PM2,5 u skoro cijeloj Europi pojašnjava – Marko Marić, voditelj Laboratorija za zrak, buku i ostale mikroklimatske uvjete u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji nam je poslao snimku stanja u cijeloj Europi, sa stranica Europske agencije za okoliš.

Unatoč tome, u petak nije bilo posebnih upozorenja da se građani trebaju posebno čuvati, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike