2.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Miro Bulj: Mesiću poručujem da je kukavica jer se danas nije pojavio....

Miro Bulj: Mesiću poručujem da je kukavica jer se danas nije pojavio. Neka dođe idući put ako se usudi

Iako ga je najavio na svojoj Facebook stranici, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj danas ipak nije započeo svoj obračun s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Naime, u petak u 10.15 sati na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu trebalo je biti održano pripremno ročište kojim je trebao započeti sudski postupak u kojem je Mesić tužio Bulja zbog povrede časti i ugleda. Mesić je preko svog odvjetnika Čede Prodanovića još u lipnju prošle godine podnio tužbu u kojoj traži novčanu naknadu u iznosu između 25 i 30 tisuća kuna zato jer ga je Bulj u objavi 27. veljače 2019. godine nazvao „krivokletnikom i elementarnom nepogodom za hrvatski narod“.

Bivši predsjednik tužbu nije podnio zbog, kako kaže, novca, nego kako bi obranio svoju čast, zbog čega će, ako sud presudi u njegovu korist, cijeli iznos donirati u humanitarne svrhe. Barem je tako govorio prošlog ljeta, a stoji li još uvijek pri tom stavu u petak ga se nije moglo pitati jer se na pripremno ročištu, za razliku od Bulja, nije pojavio.

– Dolazit ću na svaku raspravu jer se ovog postupka ne bojim, dapače, veselim mu se i jedva čekam da krene. Ostajem pri tome kako je Stipe Mesić krivokletnik i nepogoda hrvatskog naroda, a to ću i dokazati. Osim toga, poručujem Mesiću i da je kukavica jer se danas nije pojavio – kazao je nakon rasprave tuženi saborski zastupnik.

Iako je pripremno ročište odgođeno zbog proceduralno-administrativnih problema, odnosno zato jer Mesić i njegov odvjetnik nisu zaprimili odgovor na tužbu koja je poslana elektroničkim putem, Bulj je sutkinju obavijestio kako predlaže petero novih svjedoka koji bi trebali dokazati kako je Mesić doista – krivokletnik. To su redom: Vladimir Šeks, Tomislav Karamarko, Davor Božinović, Marijana Petir, Josip Manolić te povjesničar Josip Jurčević.

Osim toga, Bulj je u sudnicu kao dokaz u spis predao i primjerak knjige „Vrijeme krivokletnika“ autora Miroslava Tuđmana kojom se također nada kako će uspjeti potvrditi svoju tezu. Hoće li sutkinja Janja Marijan Žabek taj dokaze i svjedoke prihvatiti trebalo bi biti poznato nakon idućeg ročišta koje je zakazano za kraj travnja, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike