4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zorić: Podijelit ćemo 50 mil. kn pomoći građanima, sami će ih utrošiti...

Zorić: Podijelit ćemo 50 mil. kn pomoći građanima, sami će ih utrošiti kako žele

Glasnogovornica Crvenog križa Katarina Zorić u razgovoru za N1 rekla je da vjerojatno već danas, a najkasnije sutra počinju s podjelom jednokratne humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije.

“Prikupili smo oko 50 milijuna kuna. Ta sredstva će u cijelosti biti isplaćena stradalim građanima. Prikupili smo više od 30 tisuća zahtjeva. Dijelimo ih u dvije kategorije – samci i višečlana kućanstva. Plan je danas krenuti s prvim isplatama, ali uvijek se može dogoditi tehnička poteškoća”, istaknula je Katarina Zorić.

Premda još nisu bili poznati točni iznosi za svako kućanstvo, naglasila je da se radi o sredstvima za koja će građani sami odlučiti kako će ih utrošiti.

“Okvirno je za samce predviđeno od 900 do 1000 kuna, a za kućanstva oko 2.000 kuna. U ovom trenutku ne mogu reći točan iznos, izvijestit ćemo o svim detaljima. U moru ovih informacija, moram napomenuti da ovo nisu sredstva namijenjena za obnovu. Ako netko to sam želi, to je njegova stvar. Ovo je jednokratna humanitarna pomoć. Sredstva nećemo kontrolirati, ljudi će sami napraviti što im najviše treba.”

Kazala je da su do 19. veljače obrađivali zahtjeve. Donacije se mogu nastaviti uplaćivati.

“Naš apel je otvoren do 28. ožujka. Svi koji mogu, mogu uplatiti na žiro račun ili putem donatorskog telefona”, rekla je Zorić.

Najnovije

Još iz rubrike