2.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Petar Tanta: Plenkoviću priča o "Tri majmuna" uvertira za izbore – napravio...

Petar Tanta: Plenkoviću priča o “Tri majmuna” uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a

Komunikacijski stručnjak Petar Tanta analizirao je prekoredno cijepljene bez posljedica, slučaj kafića “Three Monkeys” koji već danima ne silazi s dnevnog reda, a osvrnuo se i na Indexov pop-up prozor, za koji kaže, kao i zabranu ulaska HDZ-ovcima u riječki kafić, da je riječ o priči koja je dignuta na novu razinu jer nekome to paše, a ne zato što je to govor mržnje.

Petra Tanta naveo je da smo, kad je u pitanju borba protiv koronavirusa, imali tri ključna perioda unutar prošle godine koji se prelijevaju i na ovu godinu, pa pojasnio: “Prvi dio je početak pandemije i strah, potom lipanj i srpanj kada se izjavljivalo da smo pobijedili krizu, da bi nam najesen došao taj val kada više nismo bilo u strahu i desilo nam se da imamo veliki broj umrlih.”

Protokol prijave za cjepivo još uvijek nemamo, kaže da smo o tome pričali od prosinca 2020., a cijela priča trebala je biti jedna pozitivno iskustvo. Međutim, mediji su otkrili priče o cijepljenju preko reda, ali nitko nije odgovarao.

“Moralna odgovornost tih ljudi je nula. Mojoj baki, koja je bila naručena na Ksaveru, su nakon pola sata čekanja u redu rekli da cjepiva više nema. A takvih priča imate puno diljem Zagreba”, ispričao je Petar Tanta.

Ne vidi nikakvu logiku cijepljenja Borasa ili Burilovića preko reda.

“Postoji li uopće u našoj zemlji nešto što se zove moralna odgovornost?”, pita se komunikacijski stručnjak, “da netko kaže ‘pogriješio sam, dat ću ostavku’. Mislim da u njihovim glavama je više da mi trebamo čestitati njima, pošto su oni u povlaštenom položaju”, prokomentirao je.

“Ne možeš se cijepiti preko reda ako reda nema, već sam cinično komunicirao. Ajde, imamo nekog reda, ali ne možemo reći da taj red funkcionira. Više ni na jednom položaju nemamo moralnu odgovornost, sve dok mediji ne pritisnu do kraja pa to utječe na kompletnu strukturu vlasti. I to gledamo zadnjih dvadesetak godina, nije se jučer desilo”, dodao je Tanta.

Tanta kaže da je priču oko “Tri majmuna” potrebno raščlaniti: “Vlasnik lokala rekao je da ne voli članove HDZ-a. Potom je Plenković priču digao na novu razinu jer HDZ ne stoji dobro na lokalnim izborima – postoji velika raslojenost birača na terenu. Ako vi od sebe napravite žrtva, pa dodate da se na vas i pucalo iako ne znamo koji su bili motivi – priča je dignuta na novu razinu – od HDZ-a se radi žrtvu.

Zapravo jako dobra lopta Plenkoviću kako bi potaknuo ljude na terenu i zato se na neki način svađa sa svima koji pokušaju relativizirati tu priču.

Mora se shvatiti da je na političarima velika odgovornost, a kritiku moraju otrpjeti.” Navodi i kako će sad u svim strankama biti prebjega, a ne samo u HDZ-u.

“Ovakve stvari njih motiviraju jer može izazvati negativnu emociju, da izađe na izbore i zaokruži HDZ. To je samo uvertira u lokalne izbore, inače bi bilo zaboravljeno u jednom danu.”

Kaže da vlasnika kafića razumije, tri mjeseca nije radio, a priča je Plenkoviću jako dobro došla – motivirao je svoje glasače da su oni žrtve, nadodavši joj još neke elemente.

“To što je napravio Index, kako se razlikuje od onoga što je radio Feral prije 20 godina, s Miloševićem i Tuđmanom u krevetu”, pita se Tanta.

“Ta priča je dignuta na novu razinu jer nekome to paše, a ne zato što je to govor mržnje”, istaknuo je komunikacijski stručnjak, prenosi N1.

Vijeće za elektroničke medije odlučuje o Indexu i prozoru o čovjeku u HDZ-ovcu: Evo koja je moguća kazna

Ahmetović o Tri majmuna: Dođe mi da se rasplačem koliko mi je žao premijera

Malenica o čovjeku i HDZ-ovcu na Indexu: Poduzeli smo određene pravne radnje i u dijelu kaznene prijave i prijave HND-u

Odvjetnica Alaburić: Indexov pop-up o čovjeku i HDZ-ovcu nije govor mržnje, kao ni diskriminacija u slučaju vlasnika Tri majmuna

Plenković o kafiću u Rijeci: Ne želim voditi polemiku s vlasnikom Tri majmuna; Prvo pucamo, onda nakon toga ne puštamo u kafiće, što je treći korak?

Najnovije

Još iz rubrike