2.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bauk o restoranu koji mu brani ulaz: Uz kokice ću gledati kako...

Bauk o restoranu koji mu brani ulaz: Uz kokice ću gledati kako me premijer brani

Arsen Bauk komentirao je natpis vlasnika hotela i restorana u Imotskom na kojem stoji – zabranjen ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću.

“To je jedan sumnjiv lokal, al je kuhar pravi as”, rekao je na početku razgovora Bauk citirajući Balaševića pa nastavio:

“Neizmjerno se radujem, uzet ću kokice, sjesti na tribinu i gledati kako me premijer brani. Tome se neizmjerno radujem. Imao bih nekoliko dobronamjernih savjeta jer su HDZ-ovci opasni”, rekao je za Index, pa ih nabrojao po točkama:

1. Sugerirao bih vlasniku da natpis “zabranjen ulaz” pretvori u – nisu dobrodošli.

2. Molim ga da ne skida natpis do lokalnih izbora jer je u Imotskom jako malo mjesta gdje se može vidjeti ovako velik i lijep znak SDP-a.

3. Neka poštedi kolegu Stazića jer je on sada običan građanin, a više nije državni dužnosnik.

4. Ako je rekao da je razlog postavljanja natpisa to što sam podnio kaznenu prijavu protiv organizatora imotskog karnevala zbog spaljivanja lutke istospolnog para s udomljenim djetetom, ja tu kritiku apsolutno prihvaćam. Meni je zbog toga drago, ali kad se već upustio u to, treba zabraniti ulazak i Općinskom državnom odvjetništvu koje je tu optužnicu i prihvatilo. To bi već bila građanska hrabrost. Kako bi Rojs rekao u saboru na sličnu temu, budi muško.

5. Bilo bi dobro precizirati odnosi li se ta zabrana na sve članove SDP-a jer ovo nije dovoljno jasno.

I konačno, ako ispoštuje sve moje savjete, u potpunosti će se uklopiti u jednu snažnu kritiku iako, na prvi pogled oporbe, ovo je kritika vlasti zbog pravosudnih postupanja. Onda bi u tom slučaju to bila demokracija.

Za kraj je dodao:

“Ono što bi mogao biti dodatni izazov ako se ide dalje objašnjavati, ako se krene analizirati, to nije kritika meni zbog mog političkog rada, nego jer sam stao u zaštitu jedne manjine. U tom slučaju bi se moglo postaviti pitanje diskriminacije, svakako ne prema meni kao političaru, nego prema manjini na koju se ta poruka odnosi”, kazao je Bauk za Index.

HDZ stao u obranu SDP-ovaca u slučaju zabrane ulaska u imotski restoran

Svima razumljiv natpis iz Imotskog: Zabranjen ulaz za SDP, Arsena Bauka, Nenada Stazića

Najnovije

Još iz rubrike