Bauk o restoranu koji mu brani ulaz: Uz kokice ću gledati kako me premijer brani

Foto: SDP

Arsen Bauk komentirao je natpis vlasnika hotela i restorana u Imotskom na kojem stoji – zabranjen ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću.

“To je jedan sumnjiv lokal, al je kuhar pravi as”, rekao je na početku razgovora Bauk citirajući Balaševića pa nastavio:

“Neizmjerno se radujem, uzet ću kokice, sjesti na tribinu i gledati kako me premijer brani. Tome se neizmjerno radujem. Imao bih nekoliko dobronamjernih savjeta jer su HDZ-ovci opasni”, rekao je za Index, pa ih nabrojao po točkama:

1. Sugerirao bih vlasniku da natpis “zabranjen ulaz” pretvori u – nisu dobrodošli.

2. Molim ga da ne skida natpis do lokalnih izbora jer je u Imotskom jako malo mjesta gdje se može vidjeti ovako velik i lijep znak SDP-a.

3. Neka poštedi kolegu Stazića jer je on sada običan građanin, a više nije državni dužnosnik.

4. Ako je rekao da je razlog postavljanja natpisa to što sam podnio kaznenu prijavu protiv organizatora imotskog karnevala zbog spaljivanja lutke istospolnog para s udomljenim djetetom, ja tu kritiku apsolutno prihvaćam. Meni je zbog toga drago, ali kad se već upustio u to, treba zabraniti ulazak i Općinskom državnom odvjetništvu koje je tu optužnicu i prihvatilo. To bi već bila građanska hrabrost. Kako bi Rojs rekao u saboru na sličnu temu, budi muško.

5. Bilo bi dobro precizirati odnosi li se ta zabrana na sve članove SDP-a jer ovo nije dovoljno jasno.

I konačno, ako ispoštuje sve moje savjete, u potpunosti će se uklopiti u jednu snažnu kritiku iako, na prvi pogled oporbe, ovo je kritika vlasti zbog pravosudnih postupanja. Onda bi u tom slučaju to bila demokracija.

Za kraj je dodao:

“Ono što bi mogao biti dodatni izazov ako se ide dalje objašnjavati, ako se krene analizirati, to nije kritika meni zbog mog političkog rada, nego jer sam stao u zaštitu jedne manjine. U tom slučaju bi se moglo postaviti pitanje diskriminacije, svakako ne prema meni kao političaru, nego prema manjini na koju se ta poruka odnosi”, kazao je Bauk za Index.

Svima razumljiv natpis iz Imotskog: Zabranjen ulaz za SDP, Arsena Bauka, Nenada Stazića

Svima razumljiv natpis iz Imotskog: Zabranjen ulaz za SDP, Arsena Bauka, Nenada Stazića

Share This Article