18.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Obersnel pozvao Plenkovića na kavu: Možemo i u Three Monkeys

Obersnel pozvao Plenkovića na kavu: Možemo i u Three Monkeys

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u N1 Studiju uživo govorio je o napadima premijera Plenkovića na vlasnika kafića Three Monkeys iz Rijeke, koji je, rezigniran odlukama Vlade, objavio kako članovi HDZ-a nisu dobrodošli u njegov lokal.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću u ponedjeljak je napisao da pogrešna objava jednog ugostitelja na društvenim mrežama, koju je relevantna politika već osudila, “nije nešto za što se očekuje premijerova reakcija kakvu je pokazao danas”.

“Mogu pitati Plenkovića kako je očekivao da reagiram. Kada se pojava objavila napisao sam jasno priopćenje u kojem sm rekao da ne želim da se Riječani dijele po bilo kojoj, pa ni po stranačkoj osnovi, kao i da nema onih koji su negdje dobrodošli, i onih koji to nisu. Pozvao sam na smirivanje, jer smatram da se izjava dala u afektu zbog svega što se ugostiteljima događa”, kazao je Vojko Obersnel u N1 Studiju uživo.

Na Facebooku smo zadnjih godina mogli pročitati puno ozbiljnijih prijetnji ugrožavanja životom, a izostala je reakcija, naglasio je.

“U listopadu su Rijekom šetali crnokošuljaši, slavili smrt partizana koji su oslobodili Rijeku i prijetili umjetniku koji je postavio umjetničku instalaciju na neboder. Zašto tada premijer nije reagirao, pozvao nekoga da ode u Rijeku i vidi što se to događa?

Mislim da, ako pogledamo što se događa u zadnjih dvije godine, vidimo koliko je uvreda izrečeno svima koji ne misle onako kako misli premijer i HDZ. Oni još tvrde da su jedina državotvorna stranka u zemlji. Neka razmisle o svom ponašanju, pa će i reakcija na njihovo ponašanje biti blaža”, rekao je Obersnel i dodao da sve što kaže ne umanjuje neumjerenost izjave vlasnika kafića, koju je odmah osudio.

“Ne znam je li tome uzrok koalicija s SDSS-om, no radikalizacija u Hrvatskoj postoji. Ono ispred zgrade Vlade je bila kulminacija. Mnogi od nas su godinama upozoravali na radikalizaciju i popuštanje onima koji propagiraju profašističke ideje, nasilje – a Vlada je ostala gluha. Nitko to ne opravdava niti želi da se tako događa”, rekao je Obersnel.

“Plenkovića sam doživljavao kao umjerenog proeuropski orijentiranog političara, za kojeg sam mislio da može promijeniti lice HDZ-a. No njegovi istupi vezano za riječki kafić i generaliziranje Rijeke me polako razuvjeravaju od takve njegove slike i žao mi je zbog toga. Ne postoji jednako mjerilo za sva radikalna ponašanja, kojih u Hrvatskoj ne nedostaje.

U Rijeci je izostala reakcija na prijetnje u listopadu, a ministar Medved i Branko Bačić su osuđivali postavljanje instalacije crvene zvijezde”, rekao je Obersnel.

Premijer uvijek ima otvoren poziv da dođe u Rijeku i nema događanja u Rijeci koje je većeg značaja, a da ga nismo pozvali – a to odazove li se on drugi je dio priče, dodao je Vojko Obersnel.

“Pozivam ga da dođe da popijemo kavu, otvore li se kafići. Možemo otići u bilo koji kafić pa i u Three Monkeys, ili negdje drugdje. Nemam problem s tim”, rekao je Obersnel.

Plenković o kafiću u Rijeci: Ne želim voditi polemiku s vlasnikom Tri majmuna; Prvo pucamo, onda nakon toga ne puštamo u kafiće, što je treći korak?

Vlasnik kafića odgovorio Plenkoviću: E, pa ne volim vas, tlak mi je na milijardu! Neka se spusti na zemlju, nisam ja njegov podanik

Najnovije

Još iz rubrike