24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milić o slučaju Rijeka i Obersnelu: To je odraz nervoze u tamošnjem...

Milić o slučaju Rijeka i Obersnelu: To je odraz nervoze u tamošnjem SDP-u

S Markom Milićem urednica emisije Iva Puljić Šego razgovarala je o slučaju Rijeka i kafiću Tri majmuna iz kojega je, među ostalim, poručeno da HDZ-ovci nisu došli, a što je premijer jučer ljutito komentirao, prenosi N1.

Upitan bi li premijer prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Tri majmuna, Milić je rekao da je premijer jučer rekao svoj stav.

“Ovo nije sukob premijera s jednim gospodarstvenikom”, rekao je Milić.

“Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, rekao je Milić, poručivši da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje.

To dovoljno govori o gospodinu Obersnelu. Ja sam od njega očekivao ispriku, rekao je Milić, dodavši da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku.

“Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja…”, rekao je Milić.

Pojednostavljuje se izjava Plenkovića, rekao je Milić, dodavši da se radi o situaciji na korak do fašizma. “Samo se probajte staviti u situaciju da se ovo dogodilo i da je prozvan bio netko iz SDP-a ili Armade ili gospodin Obersnel”, rekao je Milić, dodavši da bi se dogodile brojne demonstracije u tom slučaju.

Reakciju pravobraniteljice pozdravljaju, rekao je Milić, dodavši da su na reakcije institucija dugo i čekali.

Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati, poručio je glasnogovornik Vlade. “Idemo s najjačim snagama”, rekao je Milić.

Govoreći o predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću, Milić je rekao da on i premijer imaju solidnu suradnju i da mu nije jasno zašto se našao na meti predsjednikovih izjava.

Upitan o Damiru Vanđeliću, koji je na čelu Fonda za obnovu Zagreba nakon potresa, Milić je rekao da su laži sve informacije koje su se pojavile u medijima da ga je HDZ odlučio ukloniti s tog mjesta nakon što je odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba. “On je propustio svoju šansu da bude HDZ-ov kandidat. Mi smo pronašli izvrsnog kandidata, Damira Filipovića, koji je s 26 godina postao doktor ekonomskih znanosti. Zagreb nema vremena za čekanje, Zagreb treba nekoga tko ima viziju za obnovu grada nakon potresa, Zagreb treba nekoga tko ima ekspertizu i znanje za upravljanje javnim financijama”, rekao je Milić.

Spomenuo je i reakcije koje su se pojavile na društvenim mrežama, nakon gostovanja Davora Filipovića u Točki na tjedan na N1, gdje je rekao da ne zna ćirilicu i ne bi znao pročitati riječ “bećarac” napisan na tom pismu u znak poštovanja i sjećanja na preminulog kantautora Đorđa Balaševića. Milić je rekao da se stvorila prevelika reakcija i da se to pitanje iznova danima provlači, a da je Filipović samo rekao da ne zna ćirilicu, što je pismo koje ni po godinama nije morao znati, jer ga nije učio u školi i da je samo rekao da ne sluša Balaševića, a ne da se izruguje bilo kome tko to čini ili ruga potezu koji su Balaševići obožavatelji napravili u Ilici.

Vlasnik kafića odgovorio Plenkoviću: E, pa ne volim vas, tlak mi je na milijardu! Neka se spusti na zemlju, nisam ja njegov podanik

Plenković o kafiću u Rijeci: Ne želim voditi polemiku s vlasnikom Tri majmuna; Prvo pucamo, onda nakon toga ne puštamo u kafiće, što je treći korak?

Obersnel pozvao Plenkovića na kavu: Možemo i u Three Monkeys

Đorđe Balašević na Ilici je dobio ono što je htio – bećarac na ćirilici

Najnovije

Još iz rubrike