18.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mamić: Davor Filipović je gurnut u trku za koju nije pripremljen

Mamić: Davor Filipović je gurnut u trku za koju nije pripremljen

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić analizirala je za N1 društveno-političke aktualnosti u zemlji.

Osvrnuvši se na slučaj riječkog kafića koji ne želi primiti HDZ-ovce, Ankica Mamić istaknula je kako je sigurna da prije godinu dana vlasnik tog istog kafića ne bi nikoga pitao za člansku iskaznicu. “Sada svoj gnjev i bijes oni usmjeravaju prema onome tko obnaša vlast. Prošle godine su HDZ-ovci bili dobrodošli tamo, sada nisu…

S druge strane, ne može vlast reći ‘dali smo vam 750 milijuna’, uzeli su ih od unuka, praunuka… Znamo i da pomoć ne ide prema poduzetnicima, ide zaposlenicima. Poslodavci ne mogu preživjeti od 4000 kuna koje se dobivaju po zaposlenome”, rekla je komunikacijska stručnjakinja, koja je i sama poslodavac.

“Svi ulaze u komunikaciju braneći neki svoj interes”

“Svi ulaze u komunikaciju braneći neki svoj interes. Nisam čula što bi Grbin napravio drugačije, jednostavno se nalazimo u situaciji da se zaključci donose na temelju toga kako je vama u toj situaciji”, dodala je.

Potom je prokomentirala komunikaciju premijera Andreja Plenkovića.

“Što je veći stupanj odgovornosti, nervoza raste, a premijer je u situaciji gdje mora donositi odluke za cijelu naciju. sigurno da je bilo upitnih odluka, ali nije fer reći ‘ja bih se u tome bolje snašla’. Imate znanstvenike koji različito pristupaju lockdownu, pandemiji…”, pojasnila je Mamić.

Istaknula je i da ugostitelji na problem gledaju isključivo iz svojih cipela, pa još jednom ponovila kako se nedovoljno ponavlja da, novac kojim se pomaže poduzetnicima, je novac naših unuka i praunuka. “Ne daje ga HDZ ni SDP. Dajemo ga svi mi.”

O lokalnim izborima i Butkoviću, Vanđeliću, Filipoviću, Tomaševiću, Bandiću…

Kad su u pitanju nadolazeći lokalni izbori, Mamić kaže da ne vidi razlog zbog kojeg bi Oleg Butković napustio ministarsku poziciju i kandidirao se za župana u Primorsko-goranskoj županiji, iako je danas glasnogovornik Vlade izjavio da, prema anketama, Butković dobro stoji i mogao bi pobijediti tamošnjeg župana Zlatka Komadinu. “Od ministarskog mjesta više je premijersko. Nema logike.”

Potom se osvrnula i na kandidata za gradonačelnika Zagreba iz redova HDZ-a, Davora Filipovića, koji je izjavio da ne zna ćirilicu, a preminulog kantautora Đorđa Balaševića nije slušao te zna samo jednu pjesmu – “Nikad kao Bane”.

“Ako se referiramo na Balaševića i ćirilicu, nitko ne mora znati stihove neke pjesme. Čovjek to naprosto ne mora znati, nisam ni ja znala da ima ‘bećarac’ u pjesmi. Činjenica da nije znao da je to stih iz pjesme njega ne diskvalificira. Problem je, po meni, što je gurnut u trku za koju nije pripremljen. Krenuo je iz jako teške i negativne pozicije u bitku za zagrebačkog gradonačelnika”, prokomentirala je Mamić i dodala kako su svi očekivali da će kandidat biti Damir Vanđelić.

A može li tko od kandidata srušiti Bandića, Mamić smatra da bi Vanđelić bio kandidat koji bi sigurno ušao u drugi krug s Tomaševićem i imao bi više izgleda od čelnika platforme Možemo!.

“Sada će bitka biti između stranačke organizacije HDZ-a i Milana Bandića koji, ne zaboravimo, još uvijek drži ključeve grada i mnogi imaju interes da Bandić svojim stilom nastavi voditi grad. Tomašević i platforma rade posao, idu po kvartovima i imaju osiguran ulazak u drugi krug”, rekla je komunikacijska stručnjakinja.

Joško Klisović: Filipović u srazu sa mnom nema šanse

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Natpis u Ilici ne bih mogao ni pročitati

Večernji upozorava na lažnu naslovnicu koja se širi mrežama: Viralna zbog paradoskalne i stupidne izjave

Najnovije

Još iz rubrike