8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno HDZ: Protiv Indexa očekujemo reakciju nadležnih tijela i HND-a. Poduzet ćemo pravne...

HDZ: Protiv Indexa očekujemo reakciju nadležnih tijela i HND-a. Poduzet ćemo pravne korake

Nakon što je premijer Andrej Plenković u Zadru dao izjavu u kojoj je Index optužio za govor mržnje, o istom se oglasila i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na svom službenom Facebook profilu, prenosi Index.

HDZ je Indexovu podršku riječkom kafiću Three Monkeys, koji ne želi uslužiti HDZ-ovce, nazvao izljevom mržnje te najavio pravne korake.

Podsjetimo, danas je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem “Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!” Ponuđeni odgovori bili su “Ne, ja sam član HDZ-a” i “Da, ja sam čovjek”.

Odgovor “Ne, ja sam član HDZ-a” vodio je ovdje.

Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, koji za goste ne želi HDZ-ovce, piše Index.

HDZ: Očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i HND-a. Poduzet ćemo pravne korake

HDZ-ov status s Fejsa prenosimo u cijelosti.

“I danas ponovno svjedočimo agresiji, uvredama i diskriminaciji jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo proteklih dana izloženi kao građani samo zbog političke pripadnosti. Pritom, važno je napomenuti da ne reagiramo iz osjećaja povrijeđenosti ili osobne pogođenosti ovakvim uvredama i diskvalifikacijama zbog našeg političkog opredjeljenja.

Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke. Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugomu. A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo graditi kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno, piše Index.

S obzirom na to da je u zabranjeno korištenje audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovi političkog ili drugog uvjerenja, očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica će poduzeti odgovarajuće pravne korake”, stoji u statusu HDZ-a.

Plenković o Grbinu: Neka pogleda svoje oktroirane kandidate; O Indexu: Očekujem reakciju dušebrižnika

Najnovije

Još iz rubrike