1.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Donacije iz privatne tvrtke preseljene u gradski prostor, gradonačelnik Dumbović: Oni koji...

Donacije iz privatne tvrtke preseljene u gradski prostor, gradonačelnik Dumbović: Oni koji su se našli s prstima u pekmezu moraju odgovarati

Grupa Petrinjaca krenula je u skladište po stvari koje su im potrebne. Naišli su na zaključana vrata pa su to prijavili policiji.

Građevinski materijali, kućanski aparati i druga roba i dalje stižu u Petrinju. Skladište u prostoru privatne tvrtke Nil-Ž više ne prima donacije, a one su premještene u prostor stare vojarne, skladište koje sada koristi petrinjska tvrtka Komunalac. Roba se redovito dovozi, ali i odvozi.

Petrinjci se pitaju – gdje to sve završava? Nekolicina ih je pokušala ući u prostor skladišta u staroj vojarni, no naišli su na zaključana vrata. O svemu su obavijestili policiju.

“Na policiji su napravili zabilješku. Tražili smo njihov izlazak i otvaranje tih prostorija i popis doniranih stvari i kome je to namijenjeno”, rekla je za DNEVNIK.hr Luca Gašpar Šako. Pita se znaju nadležni li da ljudi nemaju ni pitku ni tehničku vodu.

“U skladištu su tone OSB ploča, knaufa, pločica, veliki broj frižidera i ljestvi i mi ne možemo doći do toga. Javio nam se direktor Komunalca Petrinja Vlado Lovreković i rekao da će kazati nekome da nam otključa skladište. On nema pojma da su na skladištu frižideri”, dodala je Gašpar Šako.

Nakon dva sata čekanja pred zaključanim skladištem, došli su radnici i otvorili vrata. “Bila je i krim policija, oni su utvrdili da je otvoreno skladište i direktor Lovreković im je rekao da se donacija danas počinje dijeliti”, rekla je Gašpar Šako.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na pitanje zašto i kad je skladište preseljeno i zašto je sve bilo zaključano odgovorio je kako nije siguran kad je skladište točno preseljeno jer da je u Petrinji još uvijek puno posla i da mu svaki dan proleti.

“Mi želimo što prije riješiti problem svih građana na što više punktova, ja sam siguran da je to korektno raspoređeno. Oni koji su se našli s prstima u pekmezu moraju odgovarati, taj dio neka odradi pravna država”, kazao je Dumbović za DNEVNIK.hr.

Što se promjene skladišta tiče, Dumbović navodi kako je vjerojatno problem u prostoru kojega privatna tvrtka treba za svoje potrebe.

“Nadam se da je jedini razlog koji može biti to što je tamo prostor koji treba osloboditi. Vjerujem da tamo još uvijek ima puno robe, odjeće koju operativno nismo kao Grad mogli oprati, opeglati i ljudima podijeliti. To je bilo nemoguća misija, ne samo ustrojiti nego i podijeliti na najravnopravniji način”, navodi Dumbović.

Dodaje da će razgovarati s nadležnima u jedinicama lokalne uprave i načelnicima stožera civilne zaštite o tome da se promijeni način zbirnjavanja donacija.

“Sve buduće donacije trebaju ići preko Crvenog križa, oni su profesionalci koji znaju raditi taj posao. Mi smo prvih dana odradili posao kako smo najbolje znali, a bilo je dosta improvizacija”, zaključio je Dumbović.

Inicijativa branitelja Grada Petrinje pozvala je ljude iz Petrinje koji su u potrebi da dođu. Navode da je bilo i peći, no njih više nema.

Upite o tome zašto je preseljeno skladište iz privatne tvrtke u gradski prostor poslali smo tvrtkama Nil-Ž i Komunalcu. Njihove odgovore objaviti će Dnevnik.hr ćemo čim ih dobiju.

Najnovije

Još iz rubrike