17.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Francuzi oduševljeni Kovačem nakon podviga: Pojeo je Pochettina. Očitao mu je lekciju

Francuzi oduševljeni Kovačem nakon podviga: Pojeo je Pochettina. Očitao mu je lekciju

Niko Kovač izveo je senzaciju! Njegov Monaco ostvario je najveću pobjede sezone – pobijedili su PSG 2:0 i stigli samo na dva boda od aktualnih prvaka Francuske.

Kovačeva velika pobjeda samo je šlag na toru njegova preporoda Monaca, a za svoj trijumf pokupio je puno pohvala u francuskim medijima.

France Football tako kao najvećeg gubitnika utakmice navodi Kyliana Mbappea, koji nije uspio replicirati nastup protiv Barcelone, a kao najveće pobjednika Kovača.

“Majstorija. Hrvatski trener znao je što je potrebno za složiti dobro podmazanu strategiju za pobjedu nad Parižanima. Položio je test s visokim ocjenama. Pochettinovi igrači zapinjali su za čvrst zid, dok je presing momčadi iz Kneževine u startu ometao protivničke napade”, napisali su.

“Da bi postigli rezultat, Kovačevi igrači odigrali su utakmicu s prigodnom taktikom, iskoristivši opuštenos Parižana”, analizira L’Equipe.

Jerome Rothen, nekoć igrač Monaca (u onoj kultnoj momčadi s Dadom Pršom) i PSG-a, a danas analitičar, smatra da je Kovač “pojeo Pochettina.”

“Svatko je imao svoju misiju. Kovač je pojeo Pochettina. Ima jako osvježavajuće ideje i riskira u Ligue 1. Njegove ideje u utakmici bile su bazirane na protivniku. Mislim da svoju momčad vidi kao bolju od svih osim od PSG-ove”, rekao je za RMC Sport.

Le Figaro u svojoj analizi tvrdi kako je “Kovač očitao lekciju Pochettinu.” Prisjetili su se i kako je Kovač kao trener Bayerna očitao lekciju Tottenhamu pobjedom 7:2 u Londonu.

“Naravno, Monežani nisu došli u glavni grad napraviti nogometnu revoluciju”, piše Le Figaro.

“Dobro su iskoristili svoje prilike. Bilo ih je nekad pet u obrani, nekad pet u vezi. Parižanima su oduzeli prostor”, dodaju, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike