24.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dvojica migranata pobjegla iz tranzitnog centra u Tovarniku, pokrenut disciplinski postupak protiv...

Dvojica migranata pobjegla iz tranzitnog centra u Tovarniku, pokrenut disciplinski postupak protiv policijskog službenika

Ljepše vrijeme čekaju i migranti na istoku zemlje na uobičajenim rutama. Manje ih je nego inače, ali mještani kažu – čim kukuruz naraste stižu i novi ilegalci.

Stanovnici Tovarnika uživaju u zatišju od kolona migranata koje su im prolazile uz dvorišta i kuće. ”Prije dva, tri mjeseca je bilo. Dolazili su od strane Šida. Viđali smo ih jer mi smo prve kuće ovdje prema Šidu. Čak su i šetali ovdje, policija je to rješavala”, opisao je Josip Ivanković iz Tovarnika.

Ističu, vrijeme im nije pogodno. ”Slabije ih ima zbog vremenskih uvjeta. Kukuruza nema, nemaju se gdje sakriti. Zračne linije do Šida ima pet kilometara, faktički se vidi golim okom. Kamere su, pod nadzorom, snimaju svaki njihov pokret”, izjavio je Ivanković.

Snimale su i kamere Tranzitnog prihvatnog centra pa su migranti svejedno uspjeli u svom planu. Ni bodljikava žilet-žica, ni visoka betonska ograda dvojicu mladića nije spriječila u njihovu naumu.

”Iz Tranzitnog prihvatnog centra za strance Tovarnik udaljila su se dva državljanina Afganistana te je utvrđeno da su pobjegli u Republiku Srbiju”, izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike hrvatske.

Iz Srbije su nezakonito ušli Hrvatsku, a u centar su bili smješteni radi osiguranja vraćanja u Republiku Srbiju. Za policijski propust i bijeg dvojca sukladno Zakonu o policiji pokrenut je disciplinski postupak protiv policijskog službenika centra, postupak je u tijeku. Migrantska ruta ostaje pod strogim nadzorom, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike