10.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Urnebesno! Zdravom mladiću ponudili cjepivo preko reda, iznenadio se kada je saznao...

Urnebesno! Zdravom mladiću ponudili cjepivo preko reda, iznenadio se kada je saznao razlog

Poprilično smiješna priča dolazi iz Velike Britanije. Tamo je već više od 15 milijuna ljudi primilo prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa, a prvi su, kao i svugdje na svijetu, ranjivije skupine, starije osobe itd. Među ranjivije skupine spadaju i oni s višim indeksom tjelesne mase zbog većeg rizika od razvoja težeg oblika bolesti.

No, jednom novinaru, mladom i zdravom, ponuđeno je da se ide cijepiti idući tjedan, a njemu je to postalo malo prečudno, piše IFLScience. “Očito to neću odbiti. Nitko to ne bih smio, ali stvarno sam zbunjen zašto bi mi se ponudila ta prilika u sadašnjoj fazi kada se još uvijek nisu cijepile mnoge ranjive ili rizične skupine”, napisao je Liam Thorp na Twitteru.

Sutradan, iz znatiželje, nazvao je svog liječnika da provjeri o čemu je riječ i zašto su mu ponudili cijepljenje. Otkrio je da mu je u zdravstveni karton upisano da je visok tek 6,2 centimetra, umjesto stvarnih 187 centimetara, što je pokazalo suludi indeks tjelesne mase od 28.000. Tsko je umjesto 6,2 centimetra u podacima je trebalo pisati 6,2 stopa, koje kada se pretvore u centimetre, daju njegovu stvarnu visinu.

Neki su mu sugerirali da je trebao prešutjeti i cijepiti se, no drugi su se pitali kako to da liječnici nisu reagirali kada su pročitali da jedan čovjek, s obzirom na te dimenzije i kilažu, teži koliko i jedan prosječni tenk, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike