0.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Sahranjen je Đorđe Balašević, tamburaši svirali “Oliveru”

Sahranjen je Đorđe Balašević, tamburaši svirali “Oliveru”

Nešto prije 13 sati na Novom groblju u Novom Sadu, sahranjen je Đorđe Balašević u krugu najuže obitelji.

Tijelo su iz kapele ispratili tamburaši s pjesmom “Aco braco”, a zatim su nastavili i s “Malom riđom”, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali “Oliveru”.

Na sahrani su kćeri i supruga Olivera te gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Na sahrani je prisutan i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Obitelj Balašević neko je vrijeme živjela u Sloveniji, piše Nova.rs.

U Novom Sadu danas je proglašen Dan žalosti.

Podsjetimo, Balašević je preminuo u petak u 68. godini, tri mjeseca prije rođendana. Liječio se od posljedica covida-19 u Kliničkom centru Vojvodina. Balašević je prije dvije godine imao infarkt, a početkom ovog tjedna primljen je u Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća, no uz tu vijest nije tada objavljeno više detalja.

Bio je više od glazbenika – pjevač, tekstopisac, pjesnik, glumac i redatelj, ‘kozer’ koji je na koncertima istodobno bio i stand-up komičar oštrog jezika prema svakoj vlasti.

Iza sebe je ostavio 12 albuma, nekoliko knjiga i uloga u televizijskim serijama za koje je pisao i muziku, te stotine hitova koji su postali evergreeni glazbene scene na prostima bivše Jugoslavije, gdje se za njegove koncerte uvijek tražila karta više, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike